Publicat: 27 Iunie, 2013 - 10:01
Share
În această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi poliţiştii de frontieră din Timiş, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T., au descins la 31 de locuinţe situate pe raza judeţului Timiş, în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializate în înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave.
 Vor fi puse în aplicare 37 de mandate de aducere.
 
În cursul anului 2013, poliţiştii B.C.C.O. Timişoara si politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Timisoara, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Timişoara, au efectuat cercetări privind o grupare infracţională specializată în comiterea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi obţinut mai multe credite bancare, folosindu-se de documente falsificate.
 
În vederea destructurării grupării infracţionale, în cursul acestei dimineţi, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, împreună cu cei din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, beneficiind de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, efectuează 31 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş. Vor fi puse în executare 37 de mandate de aducere.
 
În fapt, membrii grupării infracţionale sunt suspectaţi că, în perioada 2010-2013, ar fi obţinut mai multe credite bancare, folosindu-se de documente falsificate, creând un prejudiciu de aproximativ 400.000 de lei.
 
Un rol în coordonarea activităţilor infracţionale ale grupării îl avea o femeie de 41 de ani, care s-ar fi ocupat de racolarea persoanelor dornice să obţină cu uşurinţă un câştig ilicit.
 
După obţinerea documentelor de identitate ale „săgeţilor”,  aceasta apela la alte trei persoane, care deţineau tehnica necesară falsificării întregii documentaţii necesare pentru obţinerea creditelor.
 
Printre suspecţi se numără şi angajaţi ai unităţilor bancare.