Publicat: 2 Aprilie, 2018 - 22:06
Share

...și o cinică manipulare a dosarului Revoluției Române. A produs și, cu siguranță, va produce o mare consternare cererea pe care procurorul general,Augustin Lazăr, a adresat-o președintelui Klaus Iohannis privind efectuarea urmăririi penale în dosarul Revoluției în legătură cu săvârșirea împotriva umanității de către Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu. De fapt, în discuție nu este propriu-zis ideea caracterului necesar și dezirabil al efectuării urmăririi penale în acest atât de complex și de dramatic dosar, cât aspectele ce vizează argumentele pe care se întemeiază această cerere, precum și contextul politic și social în care era se produce.

 Fapt extrem de semnificativ, covârșitoarea majoritate a opiniilor exprimate în spațiul public au ca numitor comun ideea că nu elucidarea cazului pe baza unor noi dovezi care atrag pentru cele trei personalități efectuarea urmăririi penale reprezintă adevărata cauză a demersului procurorului general, ci cu totul și cu totul alta este cauza reală a acestui subit demers. Opinie pe care au exprimat-o și o susțin oameni pe care, în nici-un caz, nu îi putem suspecta de simpatii față de cei vizați.
Mai mult, circulă intens în spațiul public ideea că este vorba numai și numai despre o crasă, deliberată ,,inginerie’’ prin care procurorul general,Augustin Lazăr, încearcă să deturneze atenția de la uriașele abuzuri și ilegalități săvârșite de către DNA, în cârdășie cu SRI,  în baza odiosului Protocol care a devenit public mai zilele trecute. Abuzuri și ilegalități care, dacă ar fi să se aprofundeze analiza, cu siguranță vor dovedi a fi doar o parte a realității. Pentru că, în realitate, binomul a operat nu doar cu mâna procurorilor de la DNA cât și a celor din cadrul Parchetului General. 

 Foarte adevărat, mai va până să înceapă să opereze modificările la legile justiției și, mai rău, prevederile privind răspunderea materială a magistraților și procurorilor. Dar, prevăzători din fire, mai marii procurorilor s-au gândit că nu mai e vreme de pierdut și atunci pe repede înainte au aruncat bomba! Fără doar și poate, la ora asta, totul stă în pixul președintelui Klaus Iohannis. Care, și așa, avea pe biroul dosarul incendiar al schimbării Laurei Kovesi, despre care promisese că se va pronunța după Paști. Se va pronunța,oare, domnia sa,tot după Paști,  și în acest de-a dreptul incendiar dosar? Dosar incendiar nu numai prin durerea fără margini și de nealinat a celor care, în acel însângerat și eroic decembrie  1989, au pierdut oameni dragi, cât și prin împrejurarea că, acum, acest dosar a fost confiscat, în mod nemernic și deturnat de la însuși sensul său moral și civic.Totul petrecându-se într-un mod care trimite, direct și fără nici-o posibilitate de tăgadă, la crimele KGB-ului și ale procurorilor staliniști.

Pentru toate acestea, demersul procurorului general, Augustin Lazăr nu poate fi calificat decât ca fiind o inimaginabilă și inacceptabilă profanare a jertfei Eroilor lui Decembrie 1989. A celor care s-au ridicat și mulți dintre ei  și-au dat viața pentru Libertate, pentru Dreptate și pentru Democrație ! Motiv pentru care nu îmi pot stăpâni indignarea și revolta , așa încât vă rog să luați aceste rânduri numai și numai ca pe un sincer și îndurerat protest față de această absolut mizerabilă tentativă de profanare a idealurilor Revoluției Române.

 Un singur lucru aș mai avea să adaug înainte de a încheia. Cu doi ani și ceva în urmă, pe fondul enormului șoc emoțional generat de incendiul de la Clubul ,,Colectiv’’, dar și în urma lașei demisii a premierului Victor Ponta,  președintele Klaus Iohannis a purces la instaurarea unui cabinet de pseudo-tehnocrați. Cabinet la care,de fapt, tânjea de ceva vreme și pe care l-a și botezat,,guvernul meu’’. Va profita, oare, președintele Klaus Iohannis de această nenorocită și abjectă ,,inginerie’’ a procurorului general Augustin Lazăr și va lua o decizie de pe urma căreia vor profita Laura Kovesi și cei care au slujit, cu o cinică obediență, mecanismul de teroare instaurat de Traian Băsescu? Cu mâna pe inimă vă spun că nu mă încumet să răspund la întrebare, dar încă să mă gândesc la ce ar putea să însemne o anumită și, în primul rând, nefericită, decizie prezidențială cu privire la solicitarea procurorului general Augustin Lazăr…         

                                                        

Topic: 

Format: