30 iunie 2022

O inscriptie de susținere a lui Djokovic va fi afișat pe o clădire înaltă din centrul Belgradului

Distribuie pe rețelele tale sociale:
O inscripție în sprijinul tenismenului sârb Novak Djokovic, deportat din Australia, va fi afișată pe cea mai înaltă clădire din Belgrad. Acest lucru a fost relatat duminică de ziarul Vespers Novosti .

Seara, de la 20:00 la 21:00, pe fațada celei mai înalte clădiri din oraș – turnul „Belgrad”  , 168 m înălțime, fiind construită pe malul râului Sava – va fi afișată inscripția: „Nole (un fel de porecla de alint pentru Djokovic în Serbia), ești mândria Serbiei!”. După aceea, clădirea va fi vopsită în culorile tricolorului sârbesc.

Turnul înalt „Belgrad” este unul dintre noile simboluri ale Serbiei. De sărbători, pe fațada clădirii apar felicitări și iluminare.

Anterior, Președintele sârb Aleksandar Vucic, ministrul sportului, Vanja Udovicic, Comitetul Olimpic Sârb și alții și-au exprimat sprijinul pentru sportivul deportat din Australia.

Djokovic, a zburat în Australia pentru a participa la turneul de Grand Slam. El a fost reținut pe aeroportul din Melbourne pe 5 ianuarie după ce nu a furnizat polițiștilor de frontieră documente medicale de scutire pentru vaccinarea împotriva coronavirusului. După proces, viza de sportiv a fost anulată, iar el însuși a fost avertizat despre necesitatea părăsirii țării. Djokovic a contestat legalitatea deciziei polițistului de frontieră și a câștigat cauza, însă autoritățile australiene au decis, pe 14 ianuarie, să revoce viza jucătorului de tenis și să-l expulzeze din țară. Sportivul a depus o nouă contestație, dar cererea a fost respinsă.

foto: Republicworld.com
Ciprian Pop