Publicat: 1 Aprilie, 2020 - 18:38
Share

Localitatea Sacoșu Turcesc din judetul Timis ar putea intra în carantina. Primarul a solicitat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să ia aceasta masura. Ministerul de Interne va analiza situatia expusa de edil, potrivit careia, in localitate sunt mai multe cazuri de imbolnavire si un deces provocat de COVID 19. Primaria este inchisa de la inceputul acestei saptamani si toti angajatii, inclusiv primarul, sunt in izolare.

Șapte persoane din comună sunt infectate cu Covid-19. Un localnic a și murit la Spitalul Victor Babeş din Timişoara. Iar ancheta epidemiologică a stabilit că bolnavii au intrat în contact cu cel puțin 21 de localnici.

Localnicii sunt mulțumiți cu decizia luată și și-au făcut provizii pentru carantină.

Edilul comunei este în izolare la domiciliu, iar primăria este inchisă după ce o angajată a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. Primarul a cerut ajutor de la centru pentru a dezinfecta localitatea. Între timp, polițiștii au intensificat controalele și au redirecționat pe rute ocolitoare șoferii care tranzitau localitatea.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a trimis Ministerului Afacerilor Interne o cerere de carantină și popunerea de instituire a unei zonei de protecție pentru toate cele 7 sate învecinate.

Tag-uri Geo: