Publicat: 2 August, 2016 - 17:13

A patra prezență consecutivă la Olimpiada Internațională de Lingvistică a adus lotului olimpic al României două medalii. Aflată la a doua participare la această competiție, Ioana Bouroș (Colegiul Național 'Costache Negri' din Galați) a cucerit medalia de argint, iar colegul ei de echipă,Theodor Cucu (Colegiul Național 'Mihai Viteazul' din Ploiești), a obținut medalia de bronz.

Din lotul țării noastre au mai făcut parte Robert-Paul Helmer (Liceul Teoretic 'Avram Iancu' din Cluj-Napoca) și Gabriel-Cosmin Bolbotină (Liceul Teoretic 'Grigore Moisil' din Timișoara). Elevii români au fost pregătiți și însoțiți de Roxana Dincă și Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universității București.

Olimpiada Internațională de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiții internaționale de științe, este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală și o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală și logică matematică în procesul de înțelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea și reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcția de structuri care favorizează învățarea cu ușurință a oricărei limbi.

La ediția din acest an (a XIV-a), desfășurată  în perioada 25 — 30 iulie, în India (Mysore), au participat peste 150 de concurenți din 31 de țări de pe toate continentele.

BIROUL DE COMUNICARE

MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE ȘI CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE