Publicat: 27 Noiembrie, 2019 - 00:26
Share
Președinte interimar este Ciolacu

Viorica Dancila a acceptat in sedinta CEx sa demisioneze, iar intreaga conducere a fost dizolvata.

Presedinte interimar al PSD devine Marcel Ciolacu, iar secretar general - Paul Stanescu.

Sedinta a inceput la 18:30 si a durat pana la miezul noptii.

 

Declarații ale Vioricăi Dăncilă după încheierea ședinței:

 

  • Am înțeles că se dorește o resetare a partidului. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate și consider că a trebuit să-mi dau demisia. Am făcut tot ce mi-a stat în putință. Am înțeles că resetarea presupune o altă viziune, un alt program
  • Eu mi-am dat demisia, a fost un  act unilateral. Un președinte responsabil este cel care își asumă rezultatul la nivel național.
  • Nu poți să faci foarte multe în 5 luni, e greu să formezi o echipă sudată.
  • Nu-mi pare rău pentru că am candidat. Un președinte de partid trebuie să-și asume anumite lucruri.
  • Au fost destui colegi care au venit la mine acasă și am discutat

Marcel Ciolacu, noul presedinte interimar al PSD, a anuntat la finalul sedintei Comitetului Executiv cum a fost aleasa noua conducere si cine face parte din echipa sa.

"Dupa ce m-au propus colegii ca si presedinte interimar, conform cutumei si a statutului, mi-am ales in primul rand secretarul general si primul obiectiv care ne-au mandatat colegii este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegerile normale.

Alaturi de domnul Paul Stanescu, automat au intrat toate cele cinci judete care au castigat alegerile si in al doilea tur de scrutin, aici ma refer la presedintele de la Teleorman, presedintele de la Mehedinti, domnul Georgescu Aladin, domnul Adrian Gadea, domnul Mihai Weber de la Gorj si domnul Niculae Badalau de la Giurgiu.

De asemenea, in aceasta conducere trebuie sa fie si o reprezentare regionala. Sunt opt regiuni de dezvoltare a tarii si in fiecare regiune s-au facut propuneri: domnul Gabriel Zetea si domnul Moldovan, domnul Gliga Vasile, domnul Nistor Laurentiu, domnul Claudiu Manda, doamna Federovici si domnul Benea, domnul Dan Nica, domnul Pavel Marian, doamna Gabriela Firea si domnul Mutu Gabriel", a explicat Ciolacu de ce a ajuns Gabriela Firea in conducerea interimara.

La intrarea in sedinta CEx, primarul Capitalei a tinut sa sublinieze ca nu vaneaza functii si nu vrea sa faca parte din conducerea interimara a partidului.

Congres in februarie

Primul obiectiv al acestei noi echipe este organizarea unui congres ordinar pentru alegerea noii conduceri a partidului.

"Garantul este Paul Stanescu si marea majoritate a colegilor au propus luna februarie in judete. Ca sa faci alegeri ordinare in fiecare judet dureaza cel putin o luna de zile si in februarie o sa venim in fata delegatilor pentru alegerea unei conduceri care sa gestioneze alegerile de anul viitor", a afirmat Ciolacu.

Intrebat ce il recomanda sa fie presedintele PSD, Ciolacu a mentionat faptul ca este presedintele Camerei.

"Presupun ca faptul ca sunt presedintele Camerei, acest lucru a contat foarte mult in decizia colegilor. Am si alte calitati. Sunt un bun organizator. Am pus si conditii ca colegii sa se implice", a adaugat el.

Intrebat care e diferenta intre el si Liviu Dragnea, avand in vedere miscarea de forta de azi, Ciolacu a replicat: "In primul rand, marea diferenta este ca pe mine ma cheama Marcel Ciolacu si pe el Liviu Dragnea. Nu a fost preluata aceasta conducere prin forta. A fost un gest de normalitate al doamnei presedinte, dupa ce ne-a ascultat.

Nimeni nu i-a cerut demisia. Cu totii am ajuns la concluzia ca e un gest normal".

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: