27 iunie 2022

O nouă ediţie a Conferinţei Naţionale „Constantin Brătescu”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Ovidius din Constanţa organizează o nouă ediţie a Conferinţei Naţionale „Constantin Brătescu” pentru studenţii, absolvenţii şi profesorii de geografie

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC), prin Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole (FSNSA), în colaborare cu Asociaţia Profesională a Geografilor din România (APGR) şi Asociaţia Studenţilor Geografi Constanţa (ASGC) organizează, în perioada 17-19 septembrie, Conferinţa Naţională „Constantin Brătescu”, informează reprezentantul comitetului de organizare, şef de lucrări (ş. l.) dr. Mirela Paraschiv.

Potrivit sursei citate, conferinţa, aflată la cea de-a IV-a ediţie, este susţinută financiar prin fondurile Ministerului Educaţiei dedicate desfăşurării de activităţi extracurriculare în cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat.

Evenimentul reuneşte anual la Constanţa studenţi şi masteranzi geografi de la universităţile din România cu programe de studii în domeniul Geografiei (Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Craiova, Târgovişte, Suceava), alături de colegii de la FSNSA, ce urmează specializările de licenţă Geografie şi Geografia Turismului, dar şi de la masterul „Geografie aplicată şi evaluarea resurselor turistice”.

„În premieră, anul acesta, împreună cu studenţii, masteranzii şi proaspeţii absolvenţi, sunt aşteptaţi să participe la conferinţă şi profesorii de geografie din învăţământul preuniversitar ce vor prezenta lucrări ştiinţifice sau aspecte didactice. Programul preliminar al manifestării ştiinţifice include o zi dedicată comunicărilor ştiinţifice şi alte două zile cu ateliere de lucru, tururi ghidate şi aplicaţii practice de teren privind analiza geografică a zonei costiere a României”, precizează ş.l. dr. Mirela Paraschiv.

Totodată, în prima parte a evenimentului, reprezentanţi ai ONG Mare Nostrum, (https://www.marenostrum.ro/), partener al conferinţei, le vor prezenta participanţilor la conferinţă activităţile organizaţiei de monitorizare a cetaceelor din Marea Neagră şi de gestionare a deşeurilor marine, rezultatele obţinute în cadrul diverselor proiecte derulate, dar şi posibilităţile de voluntariat şi de implicare profesională pe care le pot accesa tinerii absolvenţi interesaţi de domeniul protecţiei mediului şi conservării biodiversităţii.

În plus, Administraţia Podişului Nord-Dobrogean (https://apnd.ro/), un alt partener al conferinţei, va reliefa activitatea ştiinţifică şi de gestionare a ariilor naturale protejate din Podişul Nord Dobrogean, evidenţiind, în acelaşi timp, modalităţile prin care studenţii şi absolvenţii geografi pot contribui în special prin intermediul voluntariatului la activităţile custodelui.

Organizatorii conferinţei susţin participarea tinerilor şi a profesorilor geografi din afara Constanţei şi de la universităţile din ţară, cărora le oferă cazare gratuită pe toată durata evenimentului, în cadrul căminelor UOC.

Informaţii suplimentare privind programul Conferinţei Naţionale „Constantin Brătescu” sunt disponibile pe pagina web a evenimentului: http://geocncb.weebly.com/, unde, până pe data de 10 septembrie, se poate realiza şi înscrierea online a participanţilor.