29 septembrie 2022

O nouă ediţie a universităţii de vară pentru elevi, West Summer University

Distribuie pe rețelele tale sociale:

O nouă ediţie a universităţii de vară pentru elevi, West Summer University, plină de prietenie şi de evenimente speciale, are loc la Universitatea de Vest din Timişoara

West Summer University (WSU – www.wsu.osut.ro), şcoala de vară destinată elevilor, organizată la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), cuprinde un program cu evenimente speciale, dedicat educaţiei şi prieteniei, care are loc în acest an în perioada 21 iulie – 6 august 2022, la Timişoara. În programul UVT se regăsesc elevi curioşi să descopere tainele mediului universitar, simulând întreaga experienţă a vieţii de student.

Fiecare participant şi-a ales, în momentul înscrierii, o facultate dintre cele 11 ale Universităţii de Vest din Timişoara, la ale cărei cursuri participă pe parcursul şcolii de vară. Elevii au parte de activităţi educaţionale introductive pentru fiecare domeniu de studii, acestea fiind pregătite de cadre didactice universitare. De asemenea, consilierii din cadrul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră (CCOC) din cadrul UVT desfăşoară activităţi de consiliere şi orientare cu elevii participanţi, pentru a-i sprijini pe aceştia să decidă responsabil cu privire la viitoarea lor carieră.

Complementar activităţilor educaţionale, elevii iau parte la diverse activităţi culturale, recreative şi de socializare, prin intermediul cărora îşi întregesc experienţa studenţiei în centrul universitar din Timişoara.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Întâlnirile de vară, la care elevii se înscriu anual, în cadrul proiectului West Summer University, sunt organizate prin colaborarea dintre Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) şi Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT), fiind ocazii binevenite pentru tinerii participanţi de a veni în contact cu experienţele vieţii studenţeşti. Ne bucurăm, şi în această vară, să îi primim în mijlocul comunităţii UVT pe elevii interesaţi şi talentaţi care s-au înscris în acest program al descoperirilor, în noua ediţie specială WSU22, care le va oferi amintirile din #CeaMaiTareVară la #UVT!”

Cazarea participanţilor este asigurată într-un cămin al Universităţii de Vest din Timişoara, în condiţii de siguranţă, cu respectarea prevederilor legale şi regulamentelor UVT în vigoare.

Pentru noutăţi, vă invităm să urmăriţi West Summer University şi pe reţelele de socializare (pagina de Facebook şi contul de Instagram).

#CeaMaiTareVară22!

West Summer University se încadrează în seria complexă de activităţi pe care Universitatea de Vest din Timişoara le adresează elevilor şi mediului preuniversitar. Timp de două săptămâni, la Timişoara, elevi din întreaga ţară descoperă toate secretele vieţii de student şi dobândesc o idee clară despre domeniul de studii pe care vor să îl urmeze la nivel universitar, descoperindu-şi abilităţile şi interesele cu sprijinul cadrelor didactice şi consilierilor UVT. Cu siguranţă, acesta este doar un pas, pentru a deveni cea mai bună versiune a lor, cu sprijinul nostru. Pentru că ştim deja că la Universitatea de Vest din Timişoara motto-ul este #BecomeYourBest!

Horea Băcanu
Universitatea de Vest din Timişoara
Departamentul de Comunicare, Imagine şi Marketing Instituţional