Publicat: 18 Noiembrie, 2016 - 09:56
Share

Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, începând cu ora 10.00, în sala de spectacole a Ansamblului Artistic Profesionist Mureșul din Tîrgu Mureș se va desfășura cea de-a VII-a ediție a Concursului Național de Dans 'RITM, DANS, FANTEZIE'.

Concursul se desfășoară de către Palatul Copiilor Tîrgu Mureș sub egida Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, prin Inspectoratul Școlar al Județului Mureș, fiind inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale (CAEN) 2016 și se adresează formațiilor de dansuri din palate/cluburi ale copiilor, asociații/cluburi particulare din județul Mureș și alte județe din țară și străinătate.

În cadrul evenimentului vor evolua un număr de 29 de formații de dansuri, reprezentând 15 localități, din 11 județe ale țării: Brăila, Teleorman, Prahova, Vaslui, Bacău, Arad, Cluj, Bistrița — Năsăud, Covasna, Gorj și Mureș. Astfel, pe parcursul zilei, începând cu ora 10.00, pe scenă vor urca peste 380 de participanți.

Formațiile de dans modern, dans sportiv, dans contemporan și balet trebuie să prezinte două coregrafii la genuri diferite, iar formațiile de dansuri populare vor trebui să prezinte o suită de jocuri populare din zona pe care o reprezintă.

Juriul de specialitate este constituit din coregrafi cu experiență, iar președintele juriului este lector, univ. dr. Cristina Iușan de la Universitatea de Artă Teatrală Tîrgu Mureș.

Sponsor principal al evenimentului este Auchan Tîrgu Mureș.

Departamentul relații cu mass-media