Publicat: 16 Aprilie, 2018 - 10:20

Săptămâna aceasta are loc o nouă ediţie Documentary Mondays, discuţii interesante la Frontline Club, o proiecţie în cadrul European Film Week of the Invisible Roma şi o expoziţie în Timişoara!

Luni, 16 aprilie, ora 20:00, Centrul Ceh (Ion Ghica 11, sector 3, Bucureşti)
Spaceship Earth /// Documentary Mondays

Începem o nouă ediţie Documentary Mondays, cel mai vechi şi popular program al Centrului Ceh. Primăvara aceasta vă aducem documentare care tratează - separat sau combinat - subiecte ca ştiinţa, filosofia sau antropologia. Ediţia aceasta începe luni, 16 aprilie 2018, cu documentarul Spaceship Earth.

Documentarul oferă o perspectivă asupra diferitelor moduri de a trăi viabil într-o lume care se confruntă cu provocările încălzirii globale. Între ştiinţă şi poezie, acest film este o călătorie fascinantă prin istorie, despre amprenta lăsată de omenire asupra pământului şi despre soluţiile menite să stabilească un echilibru între activitatea oamenilor şi planetă când vine vorba de resursele naturale.

Intrare liberă.
Marţi, 17 aprilie, ora 19:00, Centrul Ceh (Ion Ghica 11, sector 3, Bucureşti)
Jumătate de secol de la Primăvara de la Praga /// Frontline Club

În 1968, sub conducerea lui Alexander Dubček, Praga ieşea din lunga iarnă sovietică. Timp de 8 luni, din ianuarie până în august 1968, Cehoslovacia a introdus libertatea de mişcare, pe cea a cuvântului şi pe cea a presei. Reformele lui Dubcek au fost strivite de tancurile sovietice, România fiind atunci singura ţară a Pactului de la Varşovia care nu a trimis trupe în Praga.

Marţi, 17 aprilie, vorbim cu Ondrej Soukup, jurnalist specializat în spaţiul post-sovietic al publicaţiei Hospodaoske noviny despre ce a însemnat Primăvara de la Praga pentru Europa, care sunt relaţiile Cehiei cu Rusia lui Putin şi cum se explică schimbarea de atitudine a Pragăi faţă de Moscova.

Vom anunţa ceilalţi vorbitori de îndată ce avem confirmările lor.

Intrare liberă.

Miercuri, 18 aprilie, ora 19:00, Centrul Ceh (Ion Ghica 11, sector 3, Bucureşti)
IDEEA IDEI / O CO IDE IDE /// European Film Week of the Invisible Roma

Ideea Idei este un tur incredibil al membrilor filarmonicii cehe în localităţile de romi din estul Slovaciei şi colaborarea lor cu Ida Kelarova, grupul muzical Chavorenge şi copiii romi locali. Documentarul este despre Ida Kelarova şi despre dorinţa ei de a schimba lumea. Copiii romi de la Chavorenge au zece zile să se pregătească pentru concertele cu Filarmonica Cehă. Acestea urmăresc să deschidă calea pentru copiii romi, din ghetouri către lumea largă. Documentarul a fost produs de Televiziunea Cehă în colaborare cu Filarmonica Cehă.

European Film Week of the Invisible Roma te invită să descoperi în schimb poveştile şi istoria romilor invizibili. 12 filme din 11 ţări europene cu şi despre romii invizibili care grăiesc prin faptele şi istorisirile lor emoţionante.

Intrare liberă.

Miercuri, 18 aprilie, ora 19:00, Librăria Cărtureşti (Iulius Mall, Timişoara)
12 Worlds /// Cafekultour - Săptămâna Cafenelelor 2018

Cei mai de succes artişti cehi în ale cărţilor pentru cei mici vor fi expuşi la Timişoara între 18 aprilie şi 18 mai, la Cărtureşti Timişoara, în cadrul Cafekultour - Săptămâna Cafenelelor 2018.

Intrare liberă.

Tag-uri Institutii: