Publicat: 24 Mai, 2017 - 10:56
Share

Organizația Națională "Cercetașii României" continuă tradiția și anunță cea de-a noua ediție a evenimentului "Festivalul Luminii" ce va avea loc  pe data de 27 mai 2017, în Parcul Carol I din sectorul 4  București, începând cu orele 17:00.

Festivalul Luminii reprezintă o concretizare a spiritului cercetășesc, a dorinței de a contribui prin simplitate și prietenie la conturarea unei lumi mai vesele și mai senine. Îndemnul transmis prin acest eveniment este de detașare din cotidian și regăsirea fericirii în lucrurile mărunte, în firescul și naturalețea din jurul nostru.

În ediția din acest an vom redescoperi frumusețea lucrurilor mărunte sub tema „Comunitate”. Cercetașii își vor prezenta și reprezenta comunitățile și valorile locale, vor angrena vizitatorii în activitățile pregătite și vor demonstra pe viu cum, prin bunăvoință, unitate și deschidere față de aproapele nostru, lumea poate fi transformată într-un loc mai bun.

Anual, în Parcul Carol, peste 10.000 de persoane sunt alături de noi pentru a scrie împreună povestea unei seri magice, în care jocurile și activitățile pregătite de voluntari ne vor readuce pentru câteva momente la vârsta copilăriei. Toți voluntarii și cercetașii implicați susțin petrecerea a câtorva ore în aer liber alături de prieteni și familie, într-un loc înconjurat de muzică, dans, artă, lumini și voie bună. 

Festivalul Luminii este un eveniment sincron derulat în acest an în 40 de orașe și sate din țară: Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacău, Bistrița, Brăila, Brașov, București, Câmpia Turzii, Cristian, Craiova, Cluj-Napoca, Deva, Drăgășani, Drobeta-Turnu Severin, Făgăraș, Fundu Moldovei, Gârleni, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Matca, Miercurea Ciuc, Negrești-Oaș, Oradea, Pașcani, Pildești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Roșia Montană, Satu Mare, Sinaia, Slobozia, Suceava, Târgu Jiu, Tecuci, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea, Tulnici.