Publicat: 14 August, 2017 - 10:17
Share

Joi, 17 august 2017, se va desfășura la Cluj-Napoca, în organizarea Clubului de Cicloturism Napoca (CCN), sub egida Federației Bicicliștilor din România (FBR), o nouă ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni (a 119-a din seria lunară începută în septembrie 2007 în continuarea celei anuale începute de CCN în 1998).

Sunt bine veniți toți bicicliștii clujeni. Întâlnirea participanților va fi în Piața Unirii, la ora 18:00. Marșul va dură circa o oră și jumătate și va străbate zona centrală și pericentrală a Clujului și cartierele, Iris, Plopilor și Grigorescu.

Traseul concret este: Piața Unirii — Bd. Eroilor — p-ta A.Iancu — str.Cuza Voda — p-ta M.Viteazu — str. I.P.Voitesti — str. Decebal — str. E. Petrovici — str. Traian — str. Daniil Barceanu — p-ta Abator — str. Anton Pann — str. Parcul Feroviarilor — str. Răsăritului — p-ta 1 Mai — str.

Porțelanului — str. Nadasel — str. Bujorului — str. Sobarilor — str. Iris — Str. Gh. Asachi — p-ta K.Liebknecht — str Războieni — str. Vrancea — str. Dragoș Voda — str. Gării — str. Oasului — str. Traian — str. Dacia — str. Gen. Dragalina — bd.1 Decembrie 1918 — str.G.Garibaldi — str. Uzinei Electrice — str. Stadion — Parcul Central S.Bărnuțiu — str. Emil Isac — str. Petru Maior — p-ta L.Blaga — str. Napoca — p-ta Unirii.

Este o nouă ocazie de a reaminti autorităților locale, publicului și presei de nevoia promovării utilizării bicicletei că o componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală.

Marșul este legat și de faptul că Primăria a continuat acțiunile de lățire de spațiu alocat mașinilor în dauna spațiului alocat pietonilor și bicicliștilor, a refăcut la aceeași lățime absolut insuficientă pistele de pe bd.1 Decembrie 1918 și Bucium, îngustează banda comună pentru transportul public și Biciclete de pe str. Memorandumului și bd. 21 Decembrie 1989 și face cu caracter discontinuu și lățime insuficientă banda comună pentru sensul opus, dinspre Mărăști spre Primărie, și multe promisiuni probiciclistice au rămas în continuare doar pe hârtie și unele dintre cele realizate sunt în stare precară că marcaje, plus de calitate redusă prin lipsa de continuitate și de lățime inadecvate etc.

Totodată, marșul este, că de obicei, și un prilej de contact, cunoaștere și pedalare împreună a bicicliștilor clujeni, o ocazie de împărtășire de opinii, de găsit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experiență pe tema magazinelor și service-urilor de biciclete și alte teme de interes și de cunoaștere de noi trasee urbane.

Detalii despre edițiile precedente ale marșului bicicliștilor clujeni pot fi găsite și pe pe www.ccn.ro la adresa http://ccncluj.blogspot.ro/2017/07/marsul-biciclistilor-clujeni-editia-1...

Precum și pe site-ul aferent listei publice de discuții clujbike@yahoogroups.com

Prezentul comunicat se găsește și online pe www.ccn.ro la adresa http://ccncluj.blogspot.ro/2017/08/marsul-biciclistilor-clujeni-editia-1...

Și evenimentul are pagina de facebook:

https://www.facebook.com/events/1838330399771250/

Cluj-Napoca, 11.08.2017

ROXANA CLEJA

Coordonator acțiune

RADU MITITEAN

Director executiv CCN