Publicat: 20 August, 2016 - 12:46
Share

A doua ediție a Sibiu International Street ART Festival va avea loc în perioada 22 - 28 august, iar organizatorii anunță artiștii care vor performa live la Sibiu.

'Line-up-ul festivalului ce promovează libertatea exprimării creative în spațiul urban cuprinde peste 20 de artiști plastici care și-au confirmat prezența și, totodată, contribuția personală pe care o vor aduce Sibiului. Cele două nume internaționale sunt Fikos din Grecia și Francisco Camilo din Portugalia, iar din România îi vom avea, printre altii, pe: Kitră, Orion, Pisica Pătrată, Saddo, Pren, Sweet Damage Crew, Treipic.

Lista artiștilor street art care însuflețesc zidurile din oraș cu amprenta lor stilistică este completată de Cedry2k și All This Band, cei care vor întreține atmosfera de festival cu muzica lor.

Lucrările din această ediție au tema 'Învață să zbori' și vor fi realizate în continuare pe școli. Se va picta atât pe cele pe care s-a pictat anul trecut și mai sunt calcane libere, cât și pe câteva noi care vor intra în Primul Tur de Artă Stradală din România.

Tot în acest an va fi realizată și o hartă, cu ajutorul căreia acest tur va fi promovat în centrele de informare turistică. Turul de Artă Stradală presupune două ore de mers relaxat cu bicicleta și reprezintă o ocazie inedită de a vedea și alte zone ale orașului, nu doar Centrul Istoric.

Pentru a face arta stradală și mai accesibilă sibienilor, în fața Magazinului Dumbrava se va executa o lucrare mare 3D de către artistul român cu domiciliul în Paris, Cristian Truca.

Pe lângă realizarea de picturi murale, în cadrul festivalului vor mai avea loc workshop-uri, conferințe, proiecții și concerte, ce vor fi anunțate în scurt timp în cadrul unui program oficial.'

Sibiu International Street ART Festival este un festival cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.