Publicat: 16 Aprilie, 2018 - 14:07

Radio România Muzical propune săptămânal, începând de marţi, 17 aprilie, o nouă emisiune, care se înscrie printre produsele editoriale Radio România dedicate Centenarului Marii Uniri, în cadrul campaniei "Moştenitorii României". Emisiunea se intitulează "Muzici tradiţionale româneşti": pe parcursul a 20 ediţii, etnomuzicologul Constantin Secară trece în revistă muzicile tradiţionale specifice fiecărei regiuni istorice româneşti, punând accent pe unitatea în diversitate a folclorului muzical românesc, ca expresie şi dovadă a unităţii de neam, limbă şi ţară.

Cercetător ştiinţific la Institutul de Etnografie şi Folclor "Constantin Brăiloiu" al Academiei Române, dr. Constantin Secară propune audiţii unice, muzici tradiţionale româneşti neatinse de presiunea comercialului sau kitsch, înregistrări care surprind prin originalitatea şi inventivitatea lor - un model de lăsat mai departe generaţiei următoare, moştenitorilor României.

În fiecare marţi, de la ora 19.00, din 17 aprilie, "Muzici tradiţionale româneşti" la Radio România Muzical. Emisiunea poate fi ascultată oricând şi în arhiva online de pe site-ul www.romania-muzical.ro.

Tag-uri Institutii: