Publicat: 18 Martie, 2019 - 10:18
Share

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" îi invită pe cei mici sâmbătă, 23 martie 2019, de la ora 11:00 la o nouă întâlnire cu Dodi şi Roni. Temerarii exploratori vor fi însoţiţi de Andreea Cătălina Drăghici, cercetător al muzeului.

Primăvara trezeşte la viaţă întreagă natură, iar plantele, animalele şi oamenii se bucură deopotrivă de căldura soarelui. În prima parte a întâlnirii, Andreea le va povesti micuţilor despre trei vieţuitoare care aşteaptă cu nerăbdare sosirea primăverii: barza, popândăul şi fluturele negru. Barza se va reîntoarce în ţară, marcând astfel începutul primăverii, popândăul ne va arăta atât căsuţa lui de vară, subternă, pe care o sapă tot timpul anului, cât şi pe cea în care s-a adăpostit pe timpul iernii; tot acum, copiii vor afla că există câteva specii de fluturi de zi care iernează ca adult şi care au un comportament specific care le asigură supravieţuirea. Fluturele negru se înveleşte cu un strat de frunze moarte care îl protejează, iar stratul de zăpadă acţionează ca o pătură izolatoare împotriva frigului. Imediat ce se încălzeşte, acesta iese de sub stratul de frunze şi ne încântă cu minunatul lui zbor.

În a doua parte a evenimentului vă propunem o serie de jocuri şi ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre, la care copiii vor fi pe rând spectatori şi protagonişti. Actorii păpuşari Ana Crăciun-Lambru, Ana-Maria Cucută, Monalisa Toncu şi Victoria Radu au pregătit o mică surpriză tuturor celor care vor fi inspiraţi de momentele artistice şi vor dori să-şi facă acasă propriul teatru de umbre!

La întâlnire sunt invitaţi copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 9 ani. Înscrierile se pot face pe adresa de e-mail [email protected], în limita a 80 de locuri, iar taxa de participare este de 15 lei/copil.