Publicat: 30 Mai, 2019 - 09:53
Share

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici sâmbătă, 1 iunie, la o nouă întâlnire cu Dodi și Roni, care va avea loc în Sala Multimedia începând cu ora 11:00. Temerarii exploratori vor fi însoțiți de Andreea Cătălina Drăghici, cercetător al muzeului precum și de câțiva invitați surpriză! 

Participarea copiilor la ediția specială dedicată Zilei Internaționale a Copilului este gratuită! 

Deși oamenii și animalele împart același habitat, nu știm încă prea multe lucruri despre emoțiile sau nevoile prietenilor noștri necuvântători. În multe privințe, animalele ne sunt foarte asemănătoare, iar pentru a înțelege ce simt ele cu adevărat este important să petrecem timp cu ele și să le îngrijim. În prima parte a întâlnirii, Andreea le va vorbi micuților despre prietenia dintre copii și micile vietăți și le va exemplifica acest lucru povestindu-le despre Bindi și Tippi, două fetițe care iubesc animalele și au petrecut mult timp în compania lor. 

Andreea le va dezvălui apoi micuților naturaliști faptul că unul dintre puținele centre pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din Europa se află chiar în România unde funcționează încă din anul 2004. Micuții vor afla că viitorul acestui „orfelinat” depinde și de implicarea lor. Ei vor descoperi care sunt acțiunile necesare îngrijirii ursuleților orfani, aduși din sălbăticie! 

În a doua parte a evenimentului vă propunem o serie de jocuri și ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre, la care copiii vor fi pe rând spectatori și protagoniști. 

La întâlnire sunt invitați copiii cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani. Înscrierile se pot face pe adresa de e-mail info@antipa.ro, în limita a 80 de locuri.

Tag-uri Nume: