29 septembrie 2022

O nouă întâlnire în cadrul Proiectului de prevenire a delicvenţei juvenile „Dincolo de aparenţe”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, 28 iulie 2022, la Penitenciarul Găeşti, a avut loc o nouă întâlnire în cadrul Proiectului de prevenire a delicvenţei juvenile „Dincolo de aparenţe”.

Activitatea s-a desfăşurat în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa şi Complexul de Servicii Sociale „FLOARE DE COLŢ” din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa.

Proiectul vizează pe de o parte îmbunătăţirea percepţiei comunităţii cu privire la instituţia penitenciară, iar pe de altă parte, valorificarea experienţei de viaţă a deţinuţilor, prin conştientizarea de către comunitate, a efectelor negative pe care le are încarcerarea asupra individului, precum şi a importanţei prevenţiei în combaterea criminalităţii.

Astfel, şapte tineri din cadrul Complexului de Servicii Sociale „FLOARE DE COLŢ”, au avut ocazia să viziteze Penitenciarul Găeşti, să cunoască povestea de viaţă a unor deţinuţi şi să poarte discuţii cu aceştia despre cauzele care au condus la comiterea de infracţiuni, consecinţele apartenenţei la un anturaj nepotrivit şi ale consumului de substanţe interzise.

Inspector principal de poliţie penitenciară Ionela Claudia ISPAS
Purtător de cuvânt al Penitenciarului Găeşti

Sursa foto Anp.gov