Publicat: 17 Aprilie, 2018 - 07:56
Share

Luni, 16 aprilie, la Biblioteca Națională a României a avut loc, în prezența unui numeros public de copii și părinți, un eveniment cum rar se mai petrece în lumea noastră culturală – lansarea unei reviste pentru copii. Revista se cheamă Regatul Cuvintelor și este tipărită de Editura Zorio, a scriitorului Petre Crăciun. O revistă care își propune dezvoltarea abilităților de lectură în rândul copiilor de 7-14 ani, prin încurajarea şi stimularea interesului entru lectură. Tot lui Petre Crăciun îi aparține îi aparține ideea proiectului care va dura, pentru început, 12 luni. Revista este trimestrială, format mare, are 64 de pagini color și este de o diversitate surprinzătoare.

În sumarul primului număr sunt prezenți, scriitorii Mihai Șora, Alex Ștefănescu, Ana Blandiana, Alexandru Mironov, Horia Gârbea, Carmen Tiderle, Simona Preda, Adriana Ene, Dan Lungu, Sînziana Popescu, Stelian Țurlea, Laura Frunză; mulți scriitori ai Filialei Literatură copii și tineret a Uniunii Scriitorilor; dar și mulţi copii cu preocupări literare, foarte talentați, din țară și din Basarabia..

”Sutele de întâlniri pe care le-am avut cu copiii din România, din Republica Moldova sau din diaspora, în calitatea mea de scriitor de literatură pentru copii, mi-au arătat câtă nevoie este de o revistă cu acest profil pentru copii – declara directorul revistei, Petre Crăciun. <<Regatul Cuvintelor>> adună într-un proiect unic personalități de primă linie ale culturii române, care ne oferă creațiile lor pentru copii sau ne vorbesc despre copilărie.”

Printre rubricile surprinzătoare amintim -  ”Universul (lui) Mihai Șora”, ”Dacă zice Alex”, ”Generația viitorului”, ”Copilăria scriitorilor”, ”Reviste penru copii de altădată” etc, dar și rubrici de poezie, proză, de știință, film, recomandăti pentru lectură și locuri de vis.

Coperta și grafica extraordinară îi aparțin Ancăi Smărăndache. Consilier editorial – Alex. Ștefănescu.

Revista urmează să fie lansată prin evenimente similare în școli din București și alte orașe, dar și la Chișinău, la Târgul de carte pentru copii.

 

 

 

 

 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: