Publicat: 4 August, 2017 - 14:22

Vineri, 4 august, ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, alături de secretarii de stat Mircea Dușa și Florin Lazăr Vlădică și de șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a avut o rundă de întâlniri cu o delegaţie a companiei General Dynamics European Land Systems, parte a General Dynamics Corporation. La discuții au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Economiei. 

Pe agenda întrevederii s-au aflat teme precum identificarea modalităţilor de realizare a unor parteneriate la nivelul industriei naţionale de apărare, adaptate la necesităţile operaţionale ale Armatei,  crearea unei societăţi mixte pentru asigurarea transferului de tehnologie şi consolidarea în economia românească a statutului de furnizor de securitate al României.   

În timpul discuțiilor a fost prezentat faptul că transportorul blindat pentru trupe 8x8 figurează pe lista celor opt programe strategice asumate de către Armată drept programe majore de înzestrare. Pentru M.Ap.N. achiziția, realizarea și producerea în România a  transportorului blindat pentru trupe reprezintă un interes esențial de securitate, în sensul asigurării securității aprovizionării și mentenanței echipamentului pe întregul ciclu de viață.

„Creşterea bugetului Ministerului Apărării Naţionale, începând cu anul 2017, la 2 la sută din PIB,  a creat condiţiile pentru iniţierea unor programe de înzestrare strict necesare pentru accelerarea modernizării Armatei, în concordanţă cu iniţiativele prioritare ale M.Ap.N. și corelate cu Programul de guvernare pentru perioada 2017-2020”, a concluzionat ministrul Adrian Țuțuianu.

 Această întâlnire face parte din seria consultărilor, cu frecvență săptămânală,  demarate de ministrul apărării naționale cu reprezentanții industriei de apărare, în parteneriat cu Ministerul Economiei.