21 mai 2022

O nouă săptămână a teatrului cu „WePerform – Seri de muzică şi teatru FMT-UVT”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„La UVT, cultura este capitală!” este genericul sub care se derulează şi seria de evenimente de teatru şi muzică outdoor „WePerform”, organizate de Facultatea de Muzică şi Teatru din Universitatea de Vest din Timişoara.

„WePerform – Seri de muzică şi teatru FMT-UVT” aduce în atenţia publicului noi spectacole de teatru marţi, 29 iunie, şi joi, 1 iulie, de la ora 20, în Piaţa Sf. Gheorghe. Prima seară se deschide cu un spectacol de monodrame, precum şi cu o piesă intitulată „Dragă Elena Sergheevna”, interpretate de studenţii de la Actorie, an terminal III, clasa asist. univ. drd Mirela Puia.

Seara de joi propune publicului timişorean piesa „Oaspetele de piatră” interpretată de studenţii Facultăţii de Teatru, secţia Actorie, sub coordonarea Asist. Cercet. Drd. Laura Avarvari şi Asist. Univ. Drd. Claudia Ieremia. Spectacolele propuse în această săptămână vorbesc despre căutări, disfuncţionalităţi, regăsiri sau vizează noi interpretări ale unor simboluri arhi-cunoscute, precum cel al seducătorului.

Mai multe despre evenimentele din această săptămână pot fi găsite pe pagina de Facebook, aici.

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „După un debut foarte interesant şi gustat de public, prin spectacole de muzică şi film, iată că evenimentele oferite de Facultatea de Muzică şi Teatru din UVT sunt tot mai bine primite de comunitatea locală. Vă aşteptăm şi în această săptămână, când vă vom oferi două seri de teatru, interpretat de tinerii studenţi talentaţi de la Actorie FMT- UVT.”

Intrarea este liberă pentru ambele spectacole în măsura disponibilităţii locurilor, iar capacitatea evenimentului este de 150 de persoane. Durata acestora va fi de câte o oră.
Accesul la spectacole este permis cu respectarea noilor prevederi privind normele sanitare impuse. În acest sens, pe lângă purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţei corespunzătoare, spectatorii vor prezenta înaintea începerii evenimentului una dintre următoarele: adeverinţa de vaccinare, test negativ RT-PCR sau bilet de externare care să adeverească prezenţa anticorpilor.

Seria de evenimente WePerform, construită în jurul muzicii şi a teatrului, a avut deschiderea la începutul lunii iunie şi continuă cu evenimente în fiecare zi de joi, până pe 22 iulie.

Spectacolele se desfăşoară în pieţele publice centrale ale oraşului şi vizează dezvoltarea potenţialului artistic şi cultural, prin implicarea directă a celor două instituţii de învăţământ – Universitatea de Vest din Timişoara şi Facultatea de Muzică şi Teatru – în contextul Timişoarei Capitală Culturală 2023.

„WePerform – Seri de muzică şi teatru FMT-UVT” este un program organizat de Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Muzică şi Teatru din Timişoara, împreună cu Asociaţia Tribul Artistic.