Publicat: 27 August, 2019 - 13:28
Share

Primăria Sectorului 3, împreună cu Metropolis Film, organizează, în perioada 20 august-15 septembrie, cea de-a VII-a ediţie a evenimentului 'Cinema în aer liber'. Prima săptămână de cinema pe Insula Artelor din Parcul Titan s-a derulat cu succes, cu un public de peste 3000 de spectatori. În săptămâna 27 august - 1 septembrie, proiecţiile sunt programate să înceapă de la ora 20:30.

Intrarea este liberă.

Săptămâna aceasta, publicul va avea ocazia să urmărească trei dintre cele mai apreciate titluri din cinematografia universală, realizate în ultimul an şi trei filme clasice, semnate de mari regizori italieni.

27 august: MEDITERRANEO, R. Gabriele Salvatores, câştigător al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film străin în 1992, Premiul Publicul la Palm Spring IFF, Premul David di Donatello pentru Cel mai bun film

Sinopsis: Al Doilea Război Mondial. Un vas italian lasa pe o mică insulă din Grecia un grup de soldaţi însărcinaţi cu misiunea de a depista orice navă inamică şi de a apăra insula, în caz de nevoie. Sătucul de pe insulă pare abandonat şi nici un inamic nu-şi face apariţia la orizont, aşa că soldaţii încep să se relaxeze. În fapt, insula nu este părăsită, iar când localnicii îşi dau seama că italienii sunt inofensivi, ies din ascunzătorile din munţi şi îşi continua viaţa paşnică.

28 august: PĂSĂRI CĂLĂTOARE, R. Cristina Gallego, Ciro Guerra, Premiul pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Cairo, Premiul Publicului la Los Cabos.

Sinopsis: Nordul Columbiei, anii '70, o societate condusă de tradiţii şi construită în jurul familiei. Rapayet şi familia sa sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atraşi de bani şi de putere, îşi abandonează ritualurile şi credinţele, închinându-se unor noi zei: lăcomia şi crimă. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

29 august: CAPERNAUM, R. Nadine Labaki, Nominalizat la Oscar, Globul de aur şi BAFTĂ pentru Cel mai bun film străin, câştigător al Premiului Juriului şi al Premiului Juriului Ecumenic la Cannes 2018

Sinopsis: Filmat în haoticele cartiere din Liban, Capernaun prezintă povestea inspirationala a unui băieţel libanez care se lupta să supravieţuiască sorţii copleşitoare.  Protagonistul debutant Zain Al Rafeea, un refugiat sirian fără vreun fel de experienţă în actorie, joacă rolul acestui băiat libanez (Zain) care fuge de părinţii săi neglijenţi, ajungând să-şi poarte singur de grijă, până când găseşte adăpost în şubredă casa a lui Rahil, o refugiată etiopiana, şi a bebeluşului ei, Yonas. Zain îşi va da părinţii în judecată pentru 'delictul' de a-l fi adus pe lume.

30 august: MALENA, R. Giuseppe Tornatore, 2 nominalizări la Premiile Oscar, 2 nominalizări la Globurile de Aur, În competiţie la Berlinale în 2001, nominalizat la EFA pentru Cea mai bună actriţă

Sinopsis: Filmul spune povestea dulce-amară a Malenei (Monica Bellucci), tânără şi frumoasă văduva care inspiră independentă, curajul şi hotărârea unui băiat de a-şi urma visul în pofida haosului şi intoleranţei războiului. Malena este o fabulă emoţionantă despre puterea imaginaţiei şi pericolele maturizării. Tornatore vorbeşte despre adolescenta - despre frumuseţe, senzualitate, răzbunare, nebunia războiului şi dorinţa de romantism care deschid ochii unui copil către înţelegerea dragostei şi responsabilităţii

31 august: TOATĂ LUMEA ŞTIE, R. Asghar Farhadi, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes în 2018, 8 nominalizări la Premiile Goya

Sinopsis: "Toată lumea ştie" îi are în rolurile principale pe Penélope Cruz (Laura), Javier Bardem (Paco) şi Ricardo Darín (Alejandro) şi spune povestea Laurei, care călătoreşte împreună cu copiii săi din Buenos Aires către satul natal din Spania, situat pe domeniul unei podgorii spaniole, pentru a fi alături de sora sa la nunta acesteia. Evenimente neaşteptate transforma, însă, această revedere într-o criză care scoate la suprafaţă un trecut al familiei despre care nimeni nu vorbeşte.

1 septembrie: HOŢII DE BICICLETE, R. Vittorio Di Sica, Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun scenariu, câştigător al Globului de Aur pentru Cel mai bun film străin şi al premiului BAFTĂ pentru Cel mai bun film

Evenimentul îşi propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor sau în multiplexuri şi, prin selecţia prezentată, urmăreşte să atragă publicul larg către filmele de autor. Deşi pe insulă, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate în condiţiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene.

'Cinema în aer liber' este membru al reţelei 'Europa Cinemas' şi are ca parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Radio Bucureşti FM, Agerpres, Catavencii, Eva.ro, acasă.ro, Catchy, Blog de Cinema, Movie News, filme-cărţi.ro. Detalii despre filme şi programul complet pot fi găsite pe site-ul www.cinemainaerliber.ro.

Accesul publicului la acest eveniment este liber.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: