26 mai 2022

O nouă şedinţă la Consiliul Local Focşani în data de 31 martie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Şedinţa Consiliului Local din data de 30 martie 2021 a avut un singur punct pe ordinea de zi – proiectul de hotărâre privind prelungirea dării în administrare a domeniului public din municipiu către Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP) Focşani.

La momentul dezbaterii, consilierii PNL-USR au adus mai multe amendamente, care nu respectau toate procedurile legale, drept pentru care Primarul Cristi Valentin Misăilă a fost obligat să retragă proiectul de pe ordinea de zi. Totodată, edilul a solicitat acestora să urmeze prevederile codului administrativ, astfel încât amendamentele respective să nu afecteze legalitatea proiectului în sine.

Opinia legală a edilului a fost însuşită şi de consilierii PNL-USR, care în cursul zilei au revenit şi au solicitat convocarea Consiliului Local în şedinţă de îndată pentru ziua următoare, cu un unic proiect pe ordinea de zi privind aprobarea dării în administrare pe o perioadă de 1 an către Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani a unor imobile aparţinând domeniului public şi privat al Municipiului Focşani, în vederea exploatării şi întreţinerii acestora.

Reamintim faptul că Primarul Misăilă a atras atenţia asupra necesităţii aprobării acestui proiect, neadoptarea lui riscând să ducă la SUSPENDAREA serviciilor de salubritate, repararea străzilor, întreţinerea mobilierului stradal şi a spaţiilor verzi, administrarea cimitirelor şi serviciul de ecarisaj, începând cu data de 1 aprilie 2021, deoarece nu mai există temeiul legal în baza căruia DDSP, poate administra, conform obiectului de activitate, domeniul public al municipiului.

Pentru evitarea tuturor acestor situaţii, Consiliul Local al Municipiului Focşani a fost convocat în regim de urgenţă pentru o şedinţă de îndată, care va avea loc miercuri, 31 martie 2021, de la ora 11.00.