Publicat: 18 Ianuarie, 2018 - 18:00

Peste o sută de perechi de încălțăminte pentru iarnă au fost dăruite, miercuri seara, de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului oamenilor nevoiași din localitatea Rotari, Prahova. Este vorba despre o nouă serie de produse oferite cu sprijinul Timex Prod Com SRL din Bucuresti, după cele 100 de perechi care au fost distribuite, săptămâna trecută, sătenilor din Cioceni.

 

Și de data aceasta oferta a fost diversificată. Au fost împărțite diverse modele de încălțăminte pentru iarnă destinate celor trei categorii: damă, copii și bărbați. Fiecare beneficiar a trebuit să-și aleagă numărul potrivit piciorului. 

 

"Sa traiti cu toata familia, cu tot colectivul, Doamne Ajuta la toata lumea! Sa fiti sanatosi! Va multumim si dumneavoastra si Parintelui care v-a povatuit sa veniti in mijlocul nostru. Voluntarii mi-au oferit o pereche de pantofi. Ne rugam la Dumnezeu sa ne dea sanatate, sa-i rupem si sa ne mai dea altii la anul", a mentionat o localnica varstnica.

 

"Am vesta de voluntar pe mine, chiar am ajutat oamenii si pe Parinte il ajut mereu, sunt aproape de el, merg prin sat, il ajut cu icoana, cu Botezul. Ajut si prin biserica cu ce trebuie, curatenie. Vin la biserica pentru mine, pentru Dumnezeu, pentru credinta, ca sa ma ajute Dumnezeu cand imi e greu", a povestit un elev, care a primit si el o pereche de ghetuțe.

 

"Eu vin mereu la biserica si cant la strana. In primul rand Parintelui Patriarh Daniel ii multumesc, ii urez multa sanatate, fericire si sa fie sanatos pana la adanci batraneti si multumim din suflet ca ne-a adus si noua ajutoare aici, in satucul nostru. Noi suntem o comunitate nici buna, nici rea, nici saraci rau, dar nici bogati, dar asa cum suntem multumim lui Dumnezeu si din ce putem mai ajutam si pe altii si altii ne ajuta si pe noi si asta e", a spus dna Vasilica.

 

Vecina acesteia a adăugat: "Surpriza facuta de voluntari este foarte placuta, binevenita in satul nostru, in parohia noastra plina de dragoste, avem slujitorul nostru care ne iubeste foarte mult si cu ocazia aceasta ii multumim foarte mult Parintelui nostru care a facut atatea pentru noi si cu ajutorul dansului ni s-a facut si aceasta surpriza. Aceasta a fost binevenita, mai ales ca avem lume un pic mai saracuta in sat, dar plina de dragoste".

 

"Aceasta a fost o surpriza foarte placuta si o fapta buna pentru noi. Eu vin des la biserica si il ajut pe Parinte cu tot ce pot. As vrea sa merg la seminar si sa devin un slujitor al Domnului foarte bun. Datorita Domnului pot ajunge oriunde si imi pot ajuta parintii", a susținut Ionut.

 

"Multumim foarte mult voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului ca s-au gandit si la noi și Parintelui nostru ca ne-a ajutat sa venim si sa ne dati daruri, sunt foarte bine primite ca avem cu ce sa ne incaltam si noi sa venim la biserica. Asa activitati la noi nu au mai fost, sunteti primii care au venit la noi si va multumim din tot sufletul, sa va dea Dumnezeu sanatate si dumneavoastra si celor care v-au trimis", a punctat o consateana.

 

"Azi a fost o frumoasa surpriza pentru ca ne-ati ajutat si multumim Preafericitului Parinte Patriarh pentru ca a avut grija si de parohia noastra. Si noi am ajutat Catedrala Mantuirii Neamului si o sa mai ajutam cu ce mai putem. Va multumim din suflet ca ne-ati ajutat si pe noi pentru ca suntem asa o parohie de pensionari, oameni cu serviciu nu prea mai sunt. Este foarte bine ca se construieste Catedrala Mantuirii Neamului si cu ajutorul Bunului Dumnezeu sa se termine si sa fie sfintita in anul 2018", a specificat o beneficiara.

 

"Cu ajutorul Parintelui nostru din parohie am reusit sa facem mai multe proiecte, sa desenam, sa recitam poezii. De Craciun am facut un moment artistic si cu ajutorul Parintelui care ne da mereu un sfat bun, urmeaza sa facem proiecte cat mai frumoase si mai bune sufletului nostru. Ma pregatesc pentru seminar, Parintele m-a indrumat, m-a povatuit catre calea aceasta. L-am ascultat, il respect foarte mult si merg pe calea aceasta, sa fac seminarul si sa ma intorc sa il ajut si pe Parintele", a declarat un elev.

 

"Surpriza facuta de voluntari a fost foarte placuta, noi va multumim foarte mult ca ati facut atatia kilometri ca sa ajungeti in satul nostru. Cu toate fortele noastre vrem sa ajutam si noi pentru Catedrala, am dat fiecare cat am putut si poate ajungem si noi la sfintirea ei, sa o vizitam cu Parintele nostru, nou venit in Parohia noastra.Construirea Catedralei este binevenita, ca e facuta cu credinta. Ii multumim foarte mult ca ne ajuta, ne sprijina, il sprijinim si noi pe dansul si am facut tot ce putem. Va multumim dumneavoastra pentru surpriza care ne-ati facut-o", a afirmat o alta beneficiara.

 

"A fost o surpriza fulgeratoare pentru noi, ne-ati luat pe nepusa masa .M-a anuntat Parintele in jur de ora 2 si ceva sa vin sa fac focul neaparat. Am venit, am facut focul. Multumim pentru tot ce ati facut pentru noi, mai ales pentru femei. Sa ne traiasca Parintele, eu am fost alaturi de el de cand a venit aici, eu l-am primit la venirea sa, eu am fost si de 1 an de zile am fost nelipsit de langa dumnealui. Il respect, il ajut ca pe un copil al meu, am copil mai mare decat dumnealui, dar si dansul si doamna preoteasa sunt ca si copiii mei. Dumneavoastra ne-ati facut o mare surpriza, daca ne ajuta Dumnezeu va vom vizita si noi la Catedrala Mantuirii. Am mai strans si noi niste bani pentru constructia ei, din putinul vaduvelor, ca aici, in majoritate sunt femei vaduve", a specificat epitropul Parohiei Rotari, Protoieria Urlati.

 

"Vizita volunatarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului a fost pentru noi o mare bucurie si in acelasi timp o multumire sufleteasca deoarece parohienii nostrii din comunitatea Rotari, oameni credinciosi, oameni iubitori de Dumnezeu, iata ca pe langa dragostea liturgica de la Sfantul Altar, Sfantul Potir nu facem altceva decat sa raspandim si dragostea aceasta de ajutorare si a filantropiei pe care Biserica Ortodoxa Romana o promoveaza cu multa demnitate, cu multa credinta si cu implinirea faptei cele bune, concret. De aceea, a fost un prilej de mare bucurie si oamenii s-au bucurat de sosirea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului deoarece asa cum aud la Sfintele Slujbe, cum ii indemnam si noi dupa indemnul parintesc al pastorului nostru, Parintele Patriarh Daniel, ajuta cu o caramida la zidirea si construirea Catedralei Mantuirii Neamului, mai ales in acest an centenar pe care il traim cu ajutorul lui Dumnezeu, la sfarsitul anului in ziua  de 30 noiembrie, va fi sfintita Catedrala Mantuirii Neamului, o jertfa dupa 100 de ani adusa de catre poporul roman inaintea lui Dumnezeu", a declarat preotul Paroh Anghelines Gelu Gabriel, Parohia Rotari, Protoieria Urlati.

"Sarbatorile au trecut, insa, dupa cum Parintele Ciprian ne invata de fiecare data, fiecare zi este un prilej, o ocazie de a fi alaturi de oameni, de a darui din ceea ce avem, de a darui timp, energie si de a fi alaturi de cei nevoiasi. Astazi, miercuri, in mijlocul saptamanii, cu binecuvantarea Parintelui Ciprian, am venit in aceasta activitate pentru a oferi aceste perechi de incaltaminte locuitorilor din satul Rotari care ne-au primit cu inima deschisa, cu multa caldura, cu multa bucurie. Acest fapt, este deopotriva o mare bucurie si pentru mine", a subliniat Sorina Aurica, voluntar Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

 

"Daca data trecuta ne-am deplasat in localitatea Cioceni si am adus incaltaminte pentru sezonul rece comunitatii de acolo, iata-ne azi in localitatea Rotari. La indemnul Parintelui Paroh, chiar saptamana trecuta am primit un telefon si ni s-a transmis ca ar fi foarte utile pentru comunitatea de aici campaniile desfasurate de catre voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, asa ne-am hotarat sa ajungem aici. Am adus pentru inceput incaltaminte pentru sezonul rece. Comunitatea de aici este una foarte imbatranita, foarte multe femei vaduve. Pe aceasta cale as dori sa multumesc firmei Timex Prod Com srl, firma care nu este pentru prima data cand ne sprijina cu incaltaminte atat pentru sezonul rece cat si pentru sezonul cald, incaltaminte care ajunge la cazurile sociale din comunitatile din mediul rural. Vom reveni in acest sat, cat de curand, cu Campania de "Preventie si Educatie pentru Sanatate", cand ne vom adresa copiilor din clasele 1-8", a dat asigurări Danut Viorel Pruna, voluntar coordonator Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

 

 

Localizare: 

Geolocation is 45.0564011, 26.302651800000035

Tag-uri Nume: