Publicat: 3 Iulie, 2020 - 12:53
Share

O nouă serie de soldaţi profesionişti s-a integrat, vineri, 3 iulie, în marea familie a Forţelor Navale, prin depunerea jurământului militar, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale de la Mangalia. 88 de tineri şi tinere au rostit într-un glas "Jur credinţă patriei mele, România!", în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Mihai Panait, după ce au încheiat modulul instrucţiei de bază, pe parcursul căruia şi-au format deprinderile de militar.

La finalul ceremoniei, contraamiralul Panait i-a felicitat pe noii recruţi pentru alegerea profesiei militare şi pentru depunerea legământului de credinţă faţă de ţară, spunându-le că meseria pentru care se pregătesc "nu a fost şi nu va fi niciodată una uşoară; meseria de marinar este o meserie dificilă, cu numeroase responsabilităţi, iar lucrul în echipă şi camaraderia sunt două elemente principale ale îndeplinirii cu succes a misiunilor încredinţate".

Pregătirea profesională a acestei noi serii de militari va continua, până la sfârşitul lunii august, cu instrucţia de specialitate de Marină, conform cerinţelor posturilor pe care cei 88 de soldaţi profesionişti urmează să fie încadraţi.

Pentru prevenirea răspândirii şi infectării cu noul coronavirus, festivitatea de la Mangalia s-a desfăşurat într-un cadru restrâns, iar familiile, rudele şi prietenii tinerilor soldaţi au fost alături de aceştia prin intermediul unei transmisii, în direct, a festivităţii pe o reţea de socializare.
 

Tag-uri Institutii: