21 mai 2022

O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară

Brasov, Romania - February 21, 2021: Doctor or scientist holding Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccine on a white background.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 964.080 doze, soseşte mâine în ţară.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 367.380 doze;
Centrul Regional de Depozitare Braşov: 128.700 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 105.300 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 140.400 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 81.900 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 81.900 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 58.500 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 9.004.769 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.474.870 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
*
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Grupul de comunicare al CNCAV
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.