12 aprilie 2021

O nouă unitate de război electronic a început să funcționeze în Japonia. Include 80 de specialiști

Distribuie pe rețelele tale sociale:

O nouă divizie a forțelor japoneze de autoapărare la sol specializată în război electronic a început oficial să funcționeze pe insula Kyushu din sud-vestul țării. Acest lucru a fost raportat luni de agenția locală de presa Kyodo .

Ceremonia de inaugurare a avut loc la baza militară Kengun, din prefectura Kumamoto. Divizia include 80 de specialiști. Aceștia vor fi responsabili de Kyushu, precum și de prefectura sudică Okinawa.

Până în prezent, în Japonia a existat o singură unitate cu astfel de funcții. Are sediul în prefectura nordică a Hokkaido. În total, armata acestei tari intenționează să formeze șase astfel de unități până la sfârșitul anului 2023, inclusiv la baza Asaka, de lângă Tokyo.

Sarcina specialiștilor va include urmărirea undelor electromagnetice emise de aeronave și nave străine. Aceste informații vor fi analizate în mod sistematic. În caz de urgență, detașamentele vor avea la dispoziție instalații pentru crearea de interferențe radio.

În plus, funcțiile unităților de război electronic includ monitorizarea mișcării navelor și aeronavelor în zona Mării Chinei de Est, precum și situația din apele insulelor Senkaku (Diaoyu), care fac obiectul unei dispute teritoriale între Tokyo și Beijing.

Redactor Pop Ciprian-Dorel