29 noiembrie 2021

O persoană care a aruncat deșeuri pe spațiul public a fost amendată cu 30.000 LEI

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, 04.05.2021, în urma unei autosesizări a Poliţiei Locale Sector 5, a fost depistată o autoutilitară care transporta deşeuri provenite din construcţii pe strada Ion Băiulescu. În urma verificărilor efectuate de Poliţia Locală alături de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul comisariatului Bucureşti, s-a constatat că persoana în cauză nu deţinea documente pentru transportul deşeurilor.

Conducătorul autoutilitarei a fost sancţionat cu suma de 30.000 lei conform legislaţiei în vigoare pentru depozitarea ilegală de deşeuri pe domeniul public. Totodată, şoferului i s-a adus la cunoştinţă că autovehiculul va fi confiscat.

Astfel, Poliţia Locală Sector 5, împreună cu Garda Naţională de Mediu continuă acţiunile de depistare şi sancţionare a celor care aruncă deşeuri ilegal pe spaţiul public. Aşa cum a anunţat Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, aceste acţiuni se vor intensifica în perioada următoare, pentru că doar aşa putem păstra un mediu curat pe raza sectorului.

„Aceste persoane care aruncă în mod repetat deşeuri pe domeniul public trebuie să înţeleagă că acest comportament nu mai este tolerat pe raza Sectorului 5. Am aplicat deja amenzi şi vom face acest lucru în continuare, până când oamenii vor învăţa să fie civilizaţi. Mai mult, autovehiculele din care aruncă gunoiul vor fi confiscate. Am mai spus-o şi o repet: Sectorul 5 nu este sat fără câini! Nu ne putem bate joc de mediu şi nu tolerăm acest comportament al unor persoane care pur şi simplu nu vor să înţeleagă că acţiunile lor afectează sănătatea celor din jur.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.