26 octombrie 2021

„O politică de violență, complet lipsită de umanitate, al cărei scop este să-i facă pe plac Israelului”

Steag SUA CASA ALBA foto TNTV
Distribuie pe rețelele tale sociale:

„O politică de violență, complet lipsită de umanitate, al cărei scop este să-i facă pe plac Israelului” – așa a caracterizat publicistul american Patrick Lawrence cursul președintelui american Joe Biden față de Siria, deoarece are aceeași abordare ostilă și ganduri rău intenționate care au fost în administrațiile succesive ale Casei Albe.

Lawrence, într-un articol publicat de site-ul canadian Global Research, a analizat în detaliu războiul terorist pe care Statele Unite l-au lansat împotriva Siriei în urmă cu mai bine de 10 ani și s-a întrebat despre răul pe care îl va adopta viitoarea politică a lui Biden față de Siria, și anume dacă Biden și administrația sa, vor continua politica pe care fostul președinte american Barack Obama a început-o împotriva Siriei, în ciuda eșecului ei complet, continuand, așadar, să sprijine teroriștii? Cum rămâne cu câmpurile petroliere ocupate ilegal de forțele americane și cu petrolul pe care îl sustrag din aceste câmpuri? Dar cu măsurile de constrângere și atrocitățile comise împotriva poporului sirian, care s-au intensificat de pe vremea președintelui american George W. Bush?

Publicistul consideră că răspunsurile la aceste întrebări au fost deja clare după agresiunea comisă de Statele Unite în zonele Deir ez-Zor în februarie anul curent, care a coincis cu negocierile secrete dintre înalți oficiali ai serviciilor de informații israeliene și administrația Biden in stransa legatura cu o întoarcere a Statelor Unite la un acord nuclear cu Iranul. După aceea, a devenit clar că actuala administrație a Casei Albe, la fel ca predecesorii săi, nu ar îndrăzni să facă pași către Iran fără să primească o „lumină verde” de la Tel Aviv, așa cum a fost si in cazul Siriei.

Lawrence a subliniat că istoria și evenimentele mai recente arată că scopul Israelului a fost și rămâne destabilizarea Siriei, și, prin urmare, Tel Avivul continuă să comită agresiune în teritoriile siriene.

Ciprian Pop