17 octombrie 2021

O unitate mobilă de terapie intensivă a fost adusă la Târgu Mureş

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Unitate Mobilă de Terapie Intensivă adusă în judeţul Mureş

O unitate mobilă de terapie intensivă a fost adusă la Târgu Mureş miercuri, 13 octombrie 2021, la solicitarea Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş şi a instituţiilor din sistemul sanitar care sunt implicate în gestionarea situaţiei pandemice.

Unitatea mobilă ATI a fost amplasată în curtea Clinicii de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş şi răspunde necesităţii în creştere de paturi ATI destinate bolnavilor cu forme grave Covid-19.

„Judeţul Mureş se numără printre judeţele cele mai solicitate pentru a se implica în gestionarea naţională a numărului mare de cazuri, în special cazurile grave. Tocmai din acest motiv, am considerat că aducerea la Târgu Mureş a unităţii mobile ATI, o unitate disponibilă la cerere judeţelor din ţară, ar susţine strategia noastră de a gestiona numărul mare de cazuri. În acest moment, avem un număr de 55 de paturi ATI în judeţul Mureş, la care se vor adăuga cele 12 locuri care reprezintă capacitatea maximă a unităţii mobile trimise astăzi de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Unitatea urmează să fie operaţionalizată în cel mai scurt timp pentru a fi dată în folosinţă. Toate paturile ATI sunt în permanenţă ocupate, astfel că vom continua să sporim capacitatea de internare şi tratament în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.” a spus prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel.

Aducerea unităţii mobile de terapie intensivă în judeţul Mureş a fost posibilă datorită unui efort comun al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, Consiliului Judeţean Mureş şi Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş. Personalul medical care va deservi unitatea mobilă de terapie intensivă aparţine Spitalului Clinic Judeţean Mureş şi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.