Publicat: 24 Martie, 2019 - 11:01
Share

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au vizitat pacientii Centrului de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie, carora le-au oferit un carucior pentru persoane cu dizabilitati, un cadru pentru deplasarea pacientilor, precum si alte articole din categoria tehnica medicale. Da asemenea, voluntarii le-au cantat pacientilor pricesne, le-au spus pilde cu invataturi duhovnicesti si le-au impartit iconite cu Buna Vestire si flori.

Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Nationale, a declarat: "Ne-am bucurat foarte mult ca am intrat in saloane si ne-au spus ca sunt bucurosi ca le-a deschis cineva usa, ca venim la ei si acest lucru ii ajuta foarte mult, iar acest fapt ne face sa revenim de fiecare data si sa tot repetam aceste activitati la Centrul Sfantul Nectarie. Un domn m-a intrebat de ce ii ofer flori, sa le ofer unei doamne, noi am venit sa oferim tuturor, toti avem nevoie de dragoste, toti avem nevoie de o floare, de o vorba buna".

Adriana Caruntu, directorul Centrului de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie Bucuresti, a subliniat:  "Astazi, am avut o zi a bucuriei oferita de catre Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Toti pacientii au inceput prin rugaciune alaturi de voluntari si acest moment a fost de impact pentru ca am vazut ca nu se asteptau, s-au bucurat. Rugandu-se impreuna cu voluntarii, s-au inseninat, voluntarii au incercat, atat medical, cat si spiritual sa ii bucure, sa schimbe ceva in viata lor si cred ca au reusit!".

Claudiu Zaharia, solist vocal si voluntar CMN, a afirmat: "Ma bucur foarte mult ca iata, bunul Dumnezeu a ingaduit ca in aceasta zi mare sa fim alaturi de acesti oameni minunati care ne-au intampinat cu atata dragoste si bucurie. Astazi am avut bucuria de a canta minunate pricesne pentru acesti oameni greu incercati si le-am spus nenumarate pilde pentru zidire sufleteasca. Cea mai frumoasa din punctul lor de vedere a fost urmatoarea pilda: se spune ca doi tineri, un sot si o sotie se trezeau in fiecare dimineata, iar sotia mergea de fiecare data pe balcon si se uita la vecina de alaturi, zicand: ia uite ce rufe murdare are, se vede ca nu stie sa spele hainele. Asa o zi, asa a doua zi, femeia tot continua si spunea sotului ei aceste vorbe si, iata, cum intr-o zi sotia s-a trezit si spune sotului: extraordinar, vecina noastra are niste haine extraordinar de curate, frumoase si albe. Sotul ii spunea, nu draga mea, in aceasta zi m-am trezit eu mai devreme si ti-am spalat geamul ca tu sa poti vedea mai bine. Din aceasta pilda se pot trage urmatoarele concluzii: ca noi, ca si crestini, trebuie sa ne uitam intotdeauna in ograda noastra, in curtea noastra, in sufletul nostru si sa lasam deoparte clevetirile si toate dusmaniile care ne inconjoara si sa ne ingrijim de sufletul nostru".

Psiholog Polixenia Stan, psiholog si voluntar al Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a adaugat: "Venim aici pentru ca acesti oameni se simt singuri si au nevoie de o mica bucurie. De fiecare data ne primesc cu atata zambet si atata bucurie, incat e greu sa nu iti doresti sa revii.

Catalina Pitis, voluntar la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a concluziont: "E firesc sa vin in astfel de actiuni de voluntariat pentru ca Parintele Ciprian Gradinaru ne da in fiecare zi o pilda in acest sens pentru ca e la dispozitia noastra a tuturor, asa ca se transmite cumva atitudinea aceasta si comportamentul. E un firesc pe care il primim de la Parintele nostru drag".

Actiunea voluntarilor a fost organizata cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru, duhovnicul Paraclisului CMN.