27 iunie 2022

O zi de mişcare la UBB pentru copiii din sistemul de protecţie socială

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Peste 20 de copii din sistemul de protecţie socială au participat la o zi de mişcare organizată special pentru ei de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) la începutul lunii iunie.

Evenimentul iniţiat de Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) din cadrul UBB a fost organizat în Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Haţieganu”. Pe parcursul orelor petrecute la UBB, copiii au jucat tenis şi fotbal, au participat la activităţi recreative.

„Am vrut să le oferim ocazia de a ieşi din mediul lor obişnuit, să le facem un cadou altfel cu ocazia Zilei Copilului şi ne dorim ca acest tip de activitate să se repete, să devină o tradiţie, alături de alte activităţi pe care Universitatea noastră le organizează pentru comunitatea clujeană. Copiii au fost încântaţi de ziua de mişcare la care au participat şi aceasta e cea mai mare recompensă”, afirmă conf. Univ. Dr. Alin Baciu, iniţiatorul evenimentului.

„O zi de mişcare” se înscrie în seria de acţiuni pe care Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca le organizează în cadrul direcţiei strategice de implicare în comunitate.

* * *

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din România (începută acum 440 de ani – 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din ţară (cu peste 55.000 de oameni, din 15 localităţi şi 11 judeţe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităţilor de prestigiu şi de referinţă din România, de şapte ani aflându-se pe prima poziţie în ţară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaţionale majore ale universităţilor.

În plus, de mai mulţi ani UBB ocupă primele poziţii în ţară în rankingurile internaţionale globale şi pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universităţi ale lumii, cu o infrastructură academică avansată (ex. Unităţi CDI integrate în reţele europene, laboratoare didactice modernizate şi integrate cu realitatea virtuală/ augmentată/ mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internaţional QS STAR, UBB a fost confirmată că prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizaţia unora din cele mai prestigioase universităţi europeneworld-class/ research-intensive, iar din2021 este parte a alianţei universităţilor europene EUTOPIA.

Direcţia Comunicare şi PR a UBB

Sursa foto Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB)