24 octombrie 2021

Oamenii fără adăpost – o problemă complexă a marilor oraşe

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În cazul persoanelor lipsite de adăpost, care frecventează străzile şi dorm în locaţii improprii, „intervenţia” este cuvântul de ordine. Pe 07 septembrie 2021, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a organizat o întâlnire între profesioniştii care luptă, la nivelul Capitalei, împotriva acestui fenomen cu efecte sociale grave. Au fost prezenţi reprezentanţi ai direcţiilor generale de asistenţă socială de la nivelul Bucureştiului şi al sectoarelor 1, 4 şi 5, precum şi membri ai Asociaţiilor ASIS şi Carusel.

Experienţa fiecărui participant a fost punctul de plecare al discuţiilor, s-a convenit asupra realizării unui sistem de networking şi a unui schimb permanent de soluţii. La aceeaşi întâlnire s-au stabilit liniile strategice ale unei intervenţii comune în viitor.

O a doua întâlnire operativă, spre sfârşitul lunii septembrie, va fi un bun prilej de a invita alţi actori sociali implicaţi în combaterea acestui fenomen, de a porni la lucru într-un cadru organizat, care să favorizeze comunicare şi sprijinul reciproc.

Un fenomen deosebit de fluctuant, „oamenii fără adăpost” din Sectorul 6 este supus permanent cartografierii, statisticile din prezent oferind un număr de aproximativ 70 – 80 de persoane care se adăpostesc de obicei în locuinţe improvizate, parcuri sau zone neamenajate.

Cetăţenii Sectorului 6 care întâlnesc astfel de persoane sau au cunoştinţă de existenţa lor sunt rugaţi să anunţe DGASPC Sector 6 la numărul de urgenţă 0731.624.849.