25 iunie 2022

Ocupanții încearcă să desanteze elemente  pe malul stâng al Niprului, la Kiev.

Kiev -Nipru
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Ocupanții încearcă să desanteze elemente  pe malul stâng al Niprului, la Kiev.
În prezent, la Kiev au loc bătălii aprige între soldații ucraineni și ocupanți.
Sabotorii ruși încearcă să aterizeze pe malul stâng al râului care traversează Capitala. Da,r armata ucraineană nu le permite să facă acest lucru și ține situația sub control.
„Rugăm locuitorii capitalei să nu treacă podurile peste Nipru”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne.
„Armata ucraineană deține controlul asupra tuturor podurilor din Capitală, care fac legătura între malul stâng și cel drept, și va deschide focul asupra țintelor care vor încerca să treacă podurile în direcția malului drept. Solicităm tuturor cetățenilor să nu încerce să travereze râul Niprou”, – a declarat în Ministerul Afacerilor Interne.
Nu există trupe rusești în capitala Ucrainei, Kiev, dar există grupuri de sabotaj. Acest lucru a fost anunțat mai devreme de primarul Vitaliy Klitschko.
Ocupantuk rus a suferit pierderi foarte mari. Peste o sută de unități de vehicule blindate inamice și sute de inamici uciși la Harkov, acest lucru a fost anunțat de șeful Administrației Regionale de Stat Harkov Oleh Synegubov .
„Ieri, mai multe tancuri inamice au intrat în oraș, după care au fost distruse și controlul a fost restabilit de către trupele noastre. „Clădirile de locuințe din Saltovka și HTZ au fost avariate. Au existat încercări de distrugere a instalațiilor militare în centrul orașului. . Din păcate, există victime”, a spus el.
Potrivit acestuia, grupurile de sabotaj și recunoaștere ale inamicului lucrează noaptea.
„Obiectivul lor este să recruteze civili, să identifice ținte și să marcheze etichete electronice pentru artileria inamică. Elementele de cercetare-diversiune ale inamicului lucrează în grupuri de câte doi până la cinci.  Înregistrăm daunele la gaz, electricitate, apă și alte infrastructuri critice importante ale așezărilor din regiune. Echipajele de reparații au început deja lucrările de urgență. Bombardamentele continuă, dar facem tot posibilul pentru a elimina cât mai curând pagubele”, a adăugat șeful Administrației Regionale de Stat Harkov.
Sinegubov a spus că s-a încheiat restricția. Cu toate acestea, deplasarea prin oraș este periculoasă:
„Este periculos să ieși din ascunzătoare! Ne așteptăm la bombardarea masivă a pozițiilor noastre din partea artileriei și aeronavelor inamice.”
Pe 24 februarie, soldații ucraineni au ars patru tancuri rusești pe șoseaua ocolitoare a Harkovului. Au distrus cel puțin șase avioane, două elicoptere și zeci de unități de vehicule blindate ale inamicului. Sabotori au fost reținuți în ultimele două zile.
foto pixabay
A consemnat Ciprian Pop