Publicat: 9 Iulie, 2018 - 17:54
Share

Conducerea A.N. „Apele Române” s-a deplasat, în județul Sibiu, pentru a coordona echipele de intervenție din teren

Astăzi, 09 iulie 2018, directorul general al ANAR, Victor Sandu, s-a deplasat, în județul Sibiu, pentru a coordona echipele de intervenție prezente în zona râului Cibin, a afluenților acestuia Cibin și Seliște, precum și la Acumularea Gura Râului. Totodată, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a inspectat modul în care se intervine.

Centrul operativ al S.G.A. Sibiu  a monitorizat în permanenţă evoluţia cantităţilor de precipitaţii şi a debitelor cursurilor de apă.

Reprezentanţii S.G.A. Sibiu sunt pe teren pentru coordonare şi constatări.

A intervenit Formaţia de Intervenţie Rapidă Alţâna cu 6 agenti hidrotehnici împreună cu şeful formaţiei, un buldoexcavator, 200 de saci cu nisip și o motopompă.

Acumularea Gura Râului (deținător ABA Olt-SGA Sibiu) a funcționat conform Regulamentului de Exploatare. Nivelul în acumulare la data de 08.07.2018, ora 18.00, a fost 657,20 MdMN  (Nivel Normal de Retenție = 658,50 MdMN ). 

Lucrările de gospodărire a apelor şi construcţiile cu rol de apărare împotriva inundaţiilor funcţionează în parametrii normali, în conformitate cu prevederile Regulamentelor de Exploatare.

Totodată, cursurile de apă sunt supravegheate pentru evitarea și înlăturarea blocajelor din albiile acestora.

În cursul dimineții, F.I.R. de la Mediaș a intervenit pe pârâul Vișa, afluent al râului Târnava Mare, în localitatea Ocna Sibiului, unde apa acumulată de pe versanți s-a strâns în spatele digului parapet fiind necesar a fi evacuată în pârâu prin pompare. A fost necesară intervenția pentru închiderea subtraversărilor digului parapet ținând cont de faptul că nivelul în pârâu a crescut (fără a depăși digul parapet ce are garda de  1 m).

De asemenea, s-a dispus și relocarea unei motopompe de mari dimensiuni de la Băcel, în  zona județului Sibiu.

 

 

Localizare: 

Geolocation is 45.713482, 23.926449700000035

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: