27 octombrie 2021

Oficialii din Taiwan spun că Beijingul va fi pe deplin pregătit să invadeze insula până în 2025

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Potrivit ministrului apărării, Qiu Guozheng, relațiile dintre cele două părți ale strâmtorii Taiwanului sunt acum cele mai tensionate din ultimii 40 de ani.

Armata Populară de Eliberare a Chinei va fi complet pregătită pentru o invazie la scară largă a Taiwanului până în 2025. Această declarație a fost făcută miercuri de ministrul apărării de la Taipei, Qiu Guozheng, în forul legislativ al insulei.

Potrivit acestuia, acum relațiile dintre cele două maluri ale strâmtorii Taiwanului sunt cele mai tensionate din ultimii 40 de ani. „Partidul comunist chinez are deja suficiente forțe pentru a invada Taiwanul, dar va trebui să plătească un preț. Până în 2025, acest preț va fi mai mic, iar forțele destinate acestui lucru vor fi pe deplin pregătite”, a spus oficialul.

După cum remarcă autoritățile de la Taipei, până în 2025, echilibrul puterilor se va schimba și mai mult în favoarea Armatei Populare de Eliberare a Chinei datorită intrării în flota sa a navelor universale de asalt amfibiu Project 075. În prezent, o astfel de navă, Hainan, a preluat deja serviciul ca parte a Flotei de Sud a Armatei Populare de Eliberare a Chinei , a doua a fost lansată de pe șantierul naval și este în curs de testări pe mare, iar a treia este în curs de construire.

Taiwanul este guvernat de propria administrație din 1949, când rămășițele forțelor Kuomintang conduse de Chiang Kai Shek (1887-1975) au fugit pe insulă după ce au fost înfrânte în războiul civil chinez. De atunci, Taiwanul a păstrat steagul și alte atribute ale Republicii China, care existau pe continent înainte de venirea comuniștilor la putere.
Autor Ciprian Pop