Publicat: 7 Iunie, 2013 - 08:23
Share

Sediul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor (ONCE), Castelul Ţepeş din Parcul Carol I, Bucureşti, va fi deschis sâmbătă, 8 iunie, între orele 10.30 şi 14.00, pentru toţi cei care doresc să cunoască mai bine proiectele derulate de instituţie în ultimii ani în domeniul cultului eroilor la români.
În deschiderea evenimentului, începând cu ora 10.00, la Memorialul Eroilor Neamului din Parcul Carol I se va desfăşura o ceremonie de depunere a patru urne cu pământ adus de la locurile în care Armata României a suferit mari pierderi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial - Ţiganca (în Republica Moldova), Sevastopol, Odessa (ambele în Ucraina) şi Stalingrad (astăzi Volgograd, în Federaţia Rusă).
De asemenea, gazdele au organizat pentru vizitatori, în sediul ONCE, expoziţii de carte cu tematică istorică şi cu obiecte aparţinând militarilor români căzuţi în lupta pentru apărarea Patriei.
La eveniment va participa şi Asociaţia “Tradiţia Militară”, ai cărei membri vor defila în uniformele specifice celui de-al Doilea Război Mondial şi vor executa exerciţii de mânuire a armelor, urmând regulamentul militar din epocă.