12 august 2022

Ofiţer de poliţie, anchetat de către DNA

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 446/VIII/3 din 19 mai 2022, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată,

sub control judiciar a inculpatului ROTARU DORIN, la data faptelor comisar şef de poliţie şi şef al Biroului surse umane de informaţii şi investigaţii din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de:
– folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (două fapte),
– compromiterea intereselor justiţiei,
– instigare la fals intelectual,
– favorizarea făptuitorului,

şi în stare de libertate, a inculpatei DÎMBU BIANCA ELENA, la data faptei ofiţer de poliţie în cadrul biroului menţionat mai sus, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de fals intelectual.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, în esenţă, următoarea stare de fapt:

1. În perioada aprilie – mai 2020, inculpatul Rotaru Dorin, în calitatea menţionată mai sus, ar fi divulgat unei persoane, direct sau prin intermediari, informaţii nedestinate publicităţii din două dosare penale (din care unul era al DNA, în care ofiţerul de poliţie a fost delegat să desfăşoare diverse activităţi). Concret, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică şi că va face obiectul unor mandate de percheziţie domiciliară.

2. În perioada 18 martie – 09 aprilie 2022, inculpatul Rotaru Dorin, în aceeaşi calitate, l-ar fi anunţat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite de un agent din cadrul Poliţiei Rutiere Braşov şi că în viitor este posibil ca cercetările să fie extinse şi asupra omului de afaceri, pentru săvârşirea unei presupuse infracţiuni de dare de mită.

În acelaşi context, inculpatul ar fi determinat-o pe subalterna sa, Dîmbu Bianca Elena, să nu menţioneze într-un document care urma să fie ataşat la dosarul de urmărire penală aspecte relevante în administrarea probatoriului.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Braşov cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Comunicat de presă – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov

Sursa foto Facebook DNA