28 noiembrie 2021

Ofiţerii de poliţie judiciară efectuează un număr de 87 de percheziţii domiciliare şi pun în executare 126 de mandate de aducere

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În cadrul acţiunii pentru combaterea grupărilor de criminalitate organizată, unul dintre obiectivele principale este combaterea fenomenului de trafic de persoane şi de minori şi exploatare a persoanelor vulnerabile. În acest scop, procurorii D.I.I.C.O.T. împreună cu Poliţia Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează nouă acţiuni operative.

În cadrul acestora, procurorii D.I.I.C.O.T. şi ofiţerii de poliţie judiciară efectuează un număr de 87 de percheziţii domiciliare şi pun în executare 126 de mandate de aducere.

Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal şi, nu în ultimul rând, identificarea şi protejarea victimelor unor astfel de infracţiuni.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală.