Publicat: 3 Noiembrie, 2012 - 11:11
Share

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală:  

Președintele ANI: Sunt peste 20-30 de parlamentari cu probleme de integritate. Portalul ANI cu declarațiile de avere ale candidaților e NEFUNCȚIONAL (JN)
Horia Georgescu, președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI) dovedește un comportament absolut iresponsabil. El a lansat, aseară, o fumigenă, într-o emisiune difuzată de postul B1TV. Fără să nominalizeze, Georgescu a declarat că sunt „peste 20-30 de parlamentari din actuala legislatură care au, într-un fel sau altul, probleme cu Legea ANI”.
Cum mulți dintre parlamentarii actuali candidează pentru un nou mandat, Georgescu a ridicat o suspiciune, în bloc, asupra tuturor candidaților.
Estimp, ANI a dedicat, pe site-ul său, o secțiune specială pentru candidații la alegerile parlamentare din 9 noiembrie, cu un motor de căutare simplu, dar, în prezent, nefuncțional. Am încercat zeci de nume de candidați și nu am obținut niciun rezultat. În pagină se precizează că numărul declarațiilor de avere și de interese înregistrate în sistem este de 214.
Conform președintelui ANI, un verdict împotriva celor „peste 20-30 de parlamentari” va fi emis „în perioada următoare”. O parte dintre aceștia candidează, alții sunt numiți în funcții publice și vor trebui să demisioneze, având interdicție de a mai ocupa o asemenea funcție timp de trei ani, a mai spus Georgescu.

 

Tribunalul Bucureşti anunţă sâmbătă la ora 20:00 decizia privind mandatele de arestare în dosarul fraudelor bancare(ZF)
Tribunalul Bucureşti va anunţa sâmbătă, la ora 20.00, decizia în cazul fraudelor bancare estimate de anchetatorii DIICOT la 22 de milioane de euro, judecătorul încheind şedinţa în jurul orei 4.00, după ce a ascultat pledoariile acuzării şi ale apărării, informează surse judiciare.
 

Învinuiţii din dosar sunt acuzaţi că ar fi obţinut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de către liderii grupării, potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Activitatea infracţională a fost sprijinită, au arătat procurorii, de către învinuiţii Aurel Şaramet, având calitatea de director al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Alexandru Claudiu Cercel-Duca , vicepreşedinte BRD, Mihai Grigoroiu, Cătălin Ionuţ Roşu şi Andrei Atanasiu, angajaţi în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, şi Florian Dragoş Diaconescu.
 
"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureşti şi Biroul Teritorial Călăraşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălarea banilor. În acest sens, la data de 1 noiembrie 2012, procurorii DIICOT au efectuat un număr de 50 de percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor precum si la sediile unor societati comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu", se arată într-un comunicat al Direcţiei.

 

INEXPUGNABILI. REȚEAUA BANCHERILOR, sprijinită de Vechea Securitate: case conspirative, falsificatori de acte și oameni-cheie în toate instituțiile statului
Un general de 73 de ani a pus în practică ce a învăţat în timpul Războiului Rece. Metodele Securităţii comuniste, case conspirative şi instrumente de falsifi cat, au fost folosite pentru a ţepui mai multe bănci comerciale

1 /2.
Fostul general al Direcţiei de Informaţii Externe (DIE), Dragoş Diaconescu (73 de ani), nu a uitat ce a făcut o viaţă şi s-a lansat în afacerile mari cu împrumuturi bancare de milioane de euro cu acte false. Procurorii DIICOT l-au descris drept un personaj extrem de influent. Dragoş Diaconescu a pus la dispoziţia bancherilor penali mai multe locuinţe conspirative, sediul central fiind pe strada Carol I din Capitală. În aceste locuri, se ţineau aşa numitele întâlniri şi se puneau la cale următoarele lovituri. (EVZ)


Dovada că banii de la Ericsson au ajuns în conturile firmei lui Cristian Sima (Adevarul)

Serviciul de presă al Ericsson susţine că firma nu a plătit niciodată mită pentru obținerea vreunui contract și că nu a făcut nici o plată către WBS Holding, firma lui Cristian Sima, însă foşti angajaţi au deturnat fonduri şi au transferat bani în contul acestei societăţi.

"O investigație internă a companiei referitoare la o deturnare de fonduri efectuată de fosti angajați Ericsson din România și Suedia a descoperit că aceștia au transferat bani în contul WBS Holding în perioada 2000-2003", se arată într-un răspuns al companiei către RISE Project.

Ericsson mai spune că a inițiat o acțiune în justiție împotriva lui Thomas Lundin, fost manager al firmei în România si ca a si câstigat acel demers care a fost făcut pentru a recupera fondurile care ar fi fost fraudate de către acesta.

 

Bancherii acuzați de fraudă află astă-seară dacă vor fi arestați (Puterea)
Tribunalul Bucureşti va anunţa sâmbătă, la ora 20.00, decizia în cazul fraudelor bancare estimate de anchetatorii DIICOT la 22 de milioane de euro, judecătorul încheind şedinţa în jurul orei 4.00, după ce a ascultat pledoariile acuzării şi ale apărării.

Judecătorul va decide dacă admite sau nu propunerile procurorilor DIICOT de arestare preventivă a 33 de persoane implicate într-o reţea amplă de fraudare a mai multor bănci, între acestea aflându-se Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepreşedinte Băncii Române de Dezvoltare (BRD), Florian Dragoş Diaconescu, fost general al Direcţiei de Informaţii Externe (DIE) şi unul dintre lideii grupări, Daniel Ruse, un personaj al lumii interlope din Olteniţa.
 
Majoritatea dintre acuzaţi au fost prezenţi la dezbaterile din instanţă, ei fiind liberi să plece după ce ordonanţele de reţinere ale DIICOT le-au expirat, potrivit Mediafax. Învinuiţii vor afla sâmbătă, la ora 20.00, decizia judecătorului în cazul lor.
 
Învinuiţii din dosar sunt acuzaţi că ar fi obţinut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de către liderii grupării, potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).