Publicat: 6 Ianuarie, 2013 - 00:47
Share

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală:

EXCLUSIV: Steaua încearcă o manevră disperată pentru a putea juca în Liga I şi în Europa în sezonul viitor. De ce stau steliştii cu sabia deasupra capului(ProSport)
Steaua încearcă să obţină o amânare a deciziei TAS în cazul "Baciu", pentru a trece de perioada de licenţiere din luna martie. Oficialii Stelei încearcă să profite de orice ocazie, pentru a scăpa de decizia TAS în cazul "Baciu". Conform acesteia, echipa din Ghencea trebuie să-i plătească 800.000 de euro plus cheltuieli de judecată ca despăgubiri pentru că l-a lăsat pe Eugen Baciu să plece liber de contract.Cum luna martie perioada de licenţiere bate la uşă, oficialii stelişti au căutat o portiţă de scăpare. Şefii Stelei au făcut o plângere la Tribunalul Federal Elveţian, în care susţin că vor să aplice decizia dată de TAS, însă nu există mijloace. Concret, bucureştenii spun că FCM Bacău nu mai este membru FRF şi are conturile blocate, deci nu pot trimite banii. Pentru ca acest dosar să fie judecat, Steaua trebuie să achite o taxă de timbru în valoare de 20.000 de franci elveţieni. Cum stă, de fapt, situaţia: Curios este că, în urma acestui demers, Steaua recunoaşte decizia TAS, deşi Gigi Becali afirmase că nu o va pune în practică, pe modelul Universitatea Craiova. Atunci, "juveţii" au contestat cu succes în instanţă decizia dată de comisiile FRF, conform căreia ar fi trebuit să-i plătească lui Piţurcă 7 milioane de euro.

Povestea fără sfârşit a autostrăzii spre munte. Când se reia licitaţia şi care este noul termen de finalizare pentru Comarnic-Braşov(Gandul)
Procedura de atribuire a contractului de concesionare pentru realizarea autostrăzii Comarnic-Braşov (58 km) a fost deblocată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), au declarat pentru gândul surse din Ministerul Transporturilor.
Decizia a fost luată la câteva ore după ce în şedinţa de Guvern de vineri, premierul Victor Ponta acuzase preşedintele CNSC de “abuzuri” şi "şmecherii" în blocarea licitaţiei pentru Comarnic-Braşov.
 Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a emis vineri decizia prin care a dispus continuarea procedurii de atribuire, după ce pe 21 decembrie CNSC a decis suspendarea procedurii ca urmare a solicitării formulate de China Communications Construction Company (CCCC) Ltd., cu sediul în Beijing.
"Eu unul nu mai sunt dispus să înghit abuzurile şi şmecheriile de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Dumneavostră v-aţi agitat, aţi scos la concesiune Comarnic-Braşov - că până îl facem, cu sens unic, dublu, triplu, dacă nu facem autostradă, tot o să ne blocăm pe Comarnic-Braşov -, CNSC a muncit tare pe 21 decembrie şi a suspendat procedura. Pentru când ? Pentru Sfântul Aşteaptă!", a spus Victor Ponta.

2012, anul negru pentru VIP-urile condamnate (EVZ)
Judecători, politicieni, ofițeri și afaceriști până mai ieri de neatins au primit ani grei de închisoare în 2012. Deciziile date de judecători au fost comentate în fel și chip. Cei mai mulți condamnați au strigat ca din gură de șarpe că sunt victimele unor dosare politice. Cert este că toți care au primit pedepse cu executare au fost încarcerați.
Sorin Ovidiu VîntuLa începutul anului, instanța supremă o condamna pe Larisa Julieta Dragomir, magistrat la Judecătoria Cornetu, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Pe 5 mai 2011, judecătoarea era arestată după ce cerut 2.300 de euro și 1.000 de lei pentru a da o sentința favorabilă într-un proces de executare silită, proces judecat chiar de ea. Ulterior, a fost suspendată din magistratură de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).  Locuințe de serviciu pentru generali13 februarie 2012 a fost o zi ghinionistă pentru o serie de ofițeri superiori din SRI, condamnați definitiv cu suspendare după ce și-au atribuit locuințe de serviciu fără drept. Generalul (r) Ionel Marin și general (R) Dumitru Zamfir, foști adjuncți ai directorului Serviciului, au primit un an cu suspendare și 3 ani perioadă de încercare. Maiorul Cătălin Miu Spiridon, potențialul ginere al fostului șef al SRI, Radu Timofte, a primit aceeași pedeapsă.


Sergiu Nicolaescu, certuri cu soţia în ultimul an de căsnicie (Adevarul)
Sergiu Nicolaescu pare să nu-şi găsească încă liniştea, iar ecourile ultimelor zile încă se fac auzite. Regizorul şi soţia sa, Dana Nicolaescu, ar fi avut o relaţie tumultuoasă, cu multe certuri şi scandaluri, desfăşurate mai ales în ultinul an.
În ultima perioadă, între Sergiu Nicolaescu şi soţia lui, cu 47 de ani mai tânără, lucrurile n-au stat ca pe roze. Vecinii au confirmat că cei doi nu se mai înţelegeau şi se certau des, iar un vechi prieten al cineastului, Lucian Olteanu, face aceleaşi afirmaţii.Olteanu, care este director de imagine şi care a colaborat cu regretatul regizor la mai multe filme de-a lungul timpului, inclusiv la „Triughiul morţii“, crede că Nicolaescu şi soţia lui nu au fost niciodată potriviţi.
Barbatul susţine că problemele dintre Sergiu si Dana erau destul de vechi, acestia certându-se de peste un an. „Când am auzit că a luat-o de nevastă, eu i-am spus lui Sergiu: «Ai făcut o prostie». Nu cred că l-a iubit cu adevărat. E clar că l-a afectat relaţia asta“, a declarat Olteanu.Trupul regizorului Sergiu Nicolaescu a fost incinerat sâmbătă la Crematoriul Vitan-Bârzeşti din Capitală. Aproape 300 de oameni au trecut de la stadiul de „figuranţi“ la cel de actori principali ai ultimei scene din existenţa regizorului Sergiu Nicolaescu.


Eugen Sinca, BCR: Noua „Prima casă” ar putea epuiza oferta de locuinţe noi de pe piaţă( ZF)Vânzările de locuinţe noi vor creşte în urma deciziei guvernului de a limita programul „Prima Casă” exclusiv la acest segment rezidenţial, ceea ce ar putea relansa investiţiile din sectorul imobiliar.„Orientarea programului «Prima Casă» spre achiziţionarea de locuinţe noi poate conduce la epuizarea graduală a stocului de locuinţe nevândute aflate pe piaţă şi la o reluare a investiţiilor pe segmentul rezidenţial spre finalul anului 2013 sau în 2014. Un preţ corect pentru o locuinţă nouă aflată într-o zonă cu acces la utilităţi poate convinge treptat potenţialii cumpărători să se orienteze spre acest gen de achiziţii“, consideră Eugen Sinca, analist BCR.Programul Prima Casă, destinat achiziţiei de locuinţe cu credite garantate de stat va suferi modificări în noul cabinet al guvernului, întocmit de premierul Victor Ponta.
Conform programului de guvernare al noului cabinet, schema de stat prin care statul garantează creditele imobiliare destinate achiziţiilor de locuinţe va redenumit în “Noua Casă” şi va fi adresat doar pentru achiziţionarea de locuinţe noi.