Publicat: 12 Ianuarie, 2012 - 07:16
Share

E-urile, felul principal de mâncare al copiilor. Românii îşi hrănesc odraslele cu biscuiţi, pufuleţi şi cartofi (JN)
Chiar din prima lună de viaţă, peste 70% dintre bebeluşi sunt hrăniţi cu lap­te praf, un aliment artificial bogat în E-uri. Iar pe măsură ce cresc, co­piii din ţara noastră îşi astâmpără foa­mea zilnic cu pufuleţi, biscuiţi, car­tofi.  În schimb, oul, carnea, brânza sunt rarităţi pe masa copiilor. Acestea sunt principalele rezultate ale celui mai recent studiu privind nu­triţia copiilor cu vârste între 0 şi 2 ani, realizat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului. Autorii stu­diului au ajuns la concluzia că ma­mele din România nu ştiu să-şi hră­nească pruncii. Consecinţele alimentaţiei dezechilibrate nutriţional sunt dezastruoase pentru sănătatea copiilor din ţara noastră, mulţi având anemie şi rahitism.

Majoritatea copiilor din ţara noastră sunt privaţi de o alimentaţie sănătoasă din primele zile de viaţă, arată cel mai recent studiu privind nutriţia copiilor cu vârste între 0 şi 2 ani realizat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” (IOMC). Potrivit rezultatelor studiului, chiar în prima lună de viaţă, doar 31% dintre nou-născuţi sunt alimentaţi exclusiv la sân. Mai grav, la vârsta de 6 luni, procentul copiilor hrăniţi numai cu lapte matern scade dramatic la doar 3%.

 

Ministrul danez al Justiţiei: Sperăm că va fi găsită cât mai curând o soluţie privind aderarea României la Schengen (ZF)
 Danemarca, ce deţine preşedinţia semestrială a UE, speră că va fi găsită cât mai curând o soluţie privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen, declară ministrul danez al Justiţiei, Morten Boedskov, citat de site-ul Novinite.com.

Potrivit oficialului guvernamental danez, trebuie recunoscute eforturile substanţiale ale României şi Bulgariei pentru îndeplinirea criteriilor de aderare la Schengen.

"Vom continua să căutăm o soluţie care să fie acceptată de toată lumea", a insistat ministrul danez al Justiţiei, care consideră că trebuie găsit un echilibru între libera circulaţie şi securitatea în Spaţiul Schengen.

Ambasadorul danez în România, Michael Sternberg, precum şi cel din Bulgaria, Kaare Janson, au declarat marţi că Preşedinţia daneză a UE va căuta o soluţie pentru admiterea celor două state în Schengen.

Bulgaria şi România urmau să adere la Schengen în 2011, dar Olanda a blocat aderarea, aşteptând eforturi suplimentare din partea celor două ţări pentru combaterea corupţiei şi criminalităţii organizate.

 

Ce a trebuit să suporte o agentă sub acoperire, care juca rolul de prostituată, de la poliţiştii corupţi din centrul Capitalei (RL)
Martorul cheie în arestarea celor 30 de poliţişti de la Secţia 3 de Poliţie din Bucureşti a fost o agentă sub acoperire a Direcţiei Anticorupţie (DGA) care a jucat rolul unei prostituate. Tânăra a fost acostată de poliţişti, lipsită de libertate, încătuşată, umilită, bătură şi chiar dezbrăcată pentru a plăti taxă de protecţie. TREBUIE SA CITESTI SI ...
UPDATE. Cei 31 de poliţişti corupţi luau şpaga în funcţie de numărul de clienţi al prostituatelor
Cine sunt poliţiştii care au abuzat de agenta sub acoperire
Cine sunt şi ce au făcut cei 31 de politişti-infractori
PE ACEEASI TEMA
HALUCINANT: A apărut ghidul prostituatelor din Romania. Adrese, telefoane, preţuri, recenzii, note
Îmbrăcată provocator, agenta sub acoperire simula că face trotuarul în faţa hotelurilor de pe Calea Victoriei, staţionând mai mult la Hotel Athenee Palace Hilton şi Radisson Blue. Acolo, ea a fost oprită de doi poliţişti de ordine publică de la Secţia 3, care au văzut-o (cei doi cunoşteau toate prostituatele din zonă, de la care încasau taxa de protecţie). Poliţiştii au întrebat-o cine i-a dat aprobarea să facă trotuarul acolo şi i-au spus ca în acea zonă  prostituatele au acces doar cu acordul lor şi că trebuie să plătească pentru acest lucru. Pentru că a refuzat să plătească taxa, au luat-o la secţia de Poliţie, au dezbrăcat-o, au bătut-o, au ţinut-o  prizonieră  şase ore fără mandat,  fără sa-i dea voie să dea telefon sau să-şi cheme un avocat. Toate dialogurile au fost înregistrate audio-video de agenta sub acoperire şi constituie probe în baza cărora poliţiştii corupţi au fost încătuşaţi.

 

Caritas-urile ungureşti fac ravagii în Ardeal (EVZ)
Mii de oameni disperaţi după un împrumut au fost ţepuiţi la Cluj. Trei firme conduse de cetăţeni unguri au dispărut cu tot cu bani. Poliţia n-a mişcat un deget.Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat că nu ştia despre această înşelătorie şi că va declanşa o anchetă.


Caritasul a reînviat la Cluj. Şi nu mai e unul singur, ci a căpătat mai multe feţe, infiltrându-se prin publicitate agresivă în media locală şi speculând disperarea multor familii care vor să facă rost de un ajutor financiar. Mii de amărâţi au rămas cu buzele umflate după ce au cotizat la nişte case de împrumut fantomă. Sunt acei oameni aflaţi practic în situaţia de faliment familial şi care caută o gură de oxigen venită de oriunde, pentru că au datorii la bănci, cheltuielile le depăşesc veniturile şi nu mai au acces la nicio formă de finanţare instituţională. Caritasurile vin acum din Ungaria, umflă banii şi dispar. Poliţia, DIICOT sau alte instrumente ale statului n-au avut nicio reacţie, deşi firmele care promiteau împrumuturi au stat în Cluj un an întreg.


 

Medic către studenţii din Iaşi: „Nu mai ieşiţi cu părul ud afară“(Adevarul)
Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase le recomandă tinerilor să se protejeze pentru a evita eventuale meningite, sinuzite sau gripe. De la începutul anului, peste 40 de persoane au ajuns la unitatea sanitară cu infecţii la căile respiratorii superioare.

Medicii sunt alertaţi de numărul tot mai mare de pacienţi, victime ale sezonului rece, pe care-i au de îngrijit şi se aşteaptă ca odată cu începerea cursurilor, studenţii să ia cu asalt spitalul.

Specialiştii le recomandă tinerilor să se îmbrace adecvat şi să evite aglomeraţia.

 

 

Un procuror a fost împuşcat în sala de judecată (Puterea)
Un acuzat a împuşcat miercuri un procuror, în plin proces, într-o sală de tribunal din Dachau, în sudul Germaniei, a anunţat Ministerul Justiţiei din landul Bavaria.

Bărbatul a tras de trei ori în reprezentantul ministerului public în timp ce în sală se desfăşura propriul său proces.

Agenţia germană de ştiri Dapd, citată de Associated Press, a relatat că procurorul a fost grav rănit în incident şi a fost transportat la spital, iar atacatorul a fost reţinut de poliţie.

Potrivit cotidianului Sueddeutsche Zeitung, procurorul a fost împuşcat la un umăr, în stomac şi la un braţ.