Publicat: 13 Ianuarie, 2013 - 11:11

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală: 

Ministrul Stroe vrea să introducă „Ghidul jandarmului politicos”(Academia Catavencu)
Am vorbit cu mulţi prieteni, care mi-au zis că, dintre toţi miniştrii cabinetului Ponta II, Stroe e cel mai antipatic. Omul de Interne are o mutră, zic ei, de-ţi vine s-o iei la fugă la prima farmacie şi să goleşti rafturile de Emetiral şi Metoclopramid. Trebuie să recunosc că nu-l ajută faţa, dar în privinţa caracterului, jos pălăria! Omul e un justiţiar ireproşabil! Acuma, la drept vorbind, Gingis-Han şi Tamerlan erau şi ei doar puţin mai frumoşi ca dracu’, da’ aţi văzut ce dreptate făceau!
 
Uite, aşa dreptate vrea să facă acum şi ministrul Stroe. La un an de la ciocnirile din Piaţa Universităţii, el l-a demis pe şeful jandarmilor din Bucureşti, pe motiv că i-a bătut fără milă pe manifestanţi. Şi ce doriseră şi ei, săracii?  Ia, acolo, nişte chestii mărunte: să dea foc oraşului, să scoată nişte pietricele din caldarâm şi să le facă un masaj cranian jandarmilor cu ele, să distrugă staţiile de autobuz şi să răstoarne cu susul în jos chioşcurile şi tarabele întâlnite în cale. Era un happening artistic, vezi bine, da’ jăndarul, om lipsit de simţul estetic, de un’ să ştie? S-a pus cu pulanul pe artiştii ăia din galerie şi i-a snopit în bătaie.

 

Conducerea parchetelor solicită Guvernului să CLARIFICE măsurile legislative privind MODIFICAREA statutului procurorilor, din programul de guvernare USL (Revista 22)
Şefii parchetelor din ţară au participat vineri la sediul Parchetului General la o întâlnire cu Daniel Morar, prim-adjunct al procurorului general al României, şi cu membrii Secţiei pentru procurori a CSM, în urma căreia au decis să solicite Guvernului clarificări cu privire la măsurile legislative avute în vedere în programul de guvernare privind modificarea statutului procurorilor.

'În data de 11.01.2013 a avut loc o întâlnire a prim-procurorilor parchetelor de pe lângă tribunale, procurorilor generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel, procurorii şefi ai DIICOT, conducerea PÎCCJ şi membrii Secţiei pentru procurori a CSM, în contextul îngrijorării exprimate de marea majoritate a corpului profesional al procurorilor cu prilejul consultării din data de 10.01.2013 faţă de declaraţiile apărute în spaţiul public cu privire la iminenţa unor modificări referitoare la poziţia şi rolul procurorului', se arată într-un comunicat al Parchetului General.
 

Becali e dezamăgit de un proiect: "Muream înainte să iasă ceva"(Gazeta Sporturilor)
Gigi Becali a reuşit să cîştige bani în ultimii ani cu Steaua, profitînd de rezultatele bune din Europa şi de încasările pe bilete din meciurile importante.
 
Totuşi, finanţatorul stelist este dezamăgit de un proiect al clubului! Este vorba de centrul de copii şi juniori unde Becali spune că pierdea aproape un milion de euro anual: "Dădeam 800.000 de euro la juniori pentru un an. Păi muream pînă să scoatem un jucător de acolo", a spus Gigi Becali la GSP TV.
 
Patronul roş-albaştrilor anunţă motivul pentru care a desfiinţat centrul Stelei: "Trebuie să tăiem cheltuielile, iar noi trebuie să facem buget de criză. Peste tot s-au închis porţile".

 

Între piazza Matache şi piaţa Navona (Ziarul de Duminica)
Omul invizibil pe jumătate vizibil, mere trase în zahăr, indieni sioux invocându-l pe Manitu de după perdele de fum cu miros de tămâie, elicoptere cu telecomandă (două la preţ de unul), clătite cu Nutela, moşicrăciuni cu plete dalbe sau aurii, bambi, reni, căţei, urşi - gonflabili şi deglonfabili -, bijuterii la alcătuirea cărora a muncit o întreagă regiune defavorizată din China, tarabe de tir, tarabe de curse ecvestre, unde caii înaintează prin aruncarea unor bile în nişte găuri, tarabe cu darts, tarabe cu cercuri colorate, prin zvârlirea iscusită a cărora poţi câştiga telefoane mobile sau coniac contrafăcut, clovni cu umor şi arlechini vai steaua lor, magazine de şindrilă care stau să se năruie sub greutatea dioramelor, mici, medii sau uriaşe, numite presepe (reconstituiri din materiale ieftine ale Ieslei, cu avataruri năucitoare, cu locuitori din Betleem căsăpind bucuroşi oiţe şi porci, otova, pentru festinuri improbabile), sucuri şi porchetta, şorţuri de bucătărie imprimate cu puzza lui David, gogoşi şi vată de zahăr, vrăjitoare-marionetă care dau din picioare şi râd isteric, stive de peturi cu suc, trenuleţe de lemn în care fiecare vagon poartă o literă. Adunate, literele din acest tren-gablonţ alcătuiesc numele persoanei iubite sau, dacă vreţi, al sărbătorii care tocmai acum se celebrează: Il Natale.