13 Sep 2017 - 19:00

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în edițiile emisiunilor de știri din această seară: 

"Scad salariile!" Sindicatele amenință cu proteste ample
Sindicatele amenință cu proteste la începutul lunii viitoare. Sunt nemulțumite că mutarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat va duce la scăderea salariilor nete din mediul privat.
Statul nu are niciun cadru legal care să îi oblige pe angajatori să mărească brutul salariaţilor! La un salariu de 2.500 de lei brut, în prezent, un angajat primeşte în mână în jur de 1700 de lei.Dacă angajatorul nu va transfera la timp contribuţiile, atunci salariul net va ajunge la 1.470 de lei.
"În mediul economic privat statul este doar reglemantator nu are nicio calitate să interfereze juridic în a spune: băi, angajator privat X, de mâine să îi creşti lu ăla brutul, mutând contribuţia la toată valoarea respectivă", a declarat Dumitru Costin, preşedintele Bloc Naţional Sindical (BNS).
CUM AR PUTEA SCĂDEA SALARIILE LA PRIVAT:
Septembrie 2017
Salariu - 2.500 lei brut –  1.769 lei net
Ianuarie 2018 
Salariu – 2.500 lei brut – 1.472 lei net (la un impozit de 10%)
Sursa: Blocul Naţional Sindical
Blocul Naţional Sindical lansează o petiţie prin care vrea să atragă atenţia asupra consecinţelor pe care le va avea intenţia guvernului de a transfera plata contribuţiilor sociale exclusiv în sarcina angajatului.
Liderul sindical Dumitru Costin a spus că această măsură îi defavorizează pe salariaţi şi nu respectă legislaţia europeană în domeniu.
Campania se va desfăşura pe durata a 30 de zile, atât în spaţiul virtual, cât şi prin mijloacele media.(RTV)

Fostul preot Cristian Pomohaci, acuzat de pedofilie și homosexualitate, face un apel către parlamentari. Ce le cere politicienilor
Scandalul din jurul fostului preot Cristian Pomohaci, acuzat de pedofilie și homosexualitate și exclus din rândul preoțimii, se mută în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților.
Cristian Pomohaci a formulat o solicitare, prin avocatul său, către parlamentarii din această comisie.
Potrivit unor surse din Comisia de Cultură, avocatul lui Cristian Pomohaci se plânge că imaginea clientului său este afectată de relatările televiziunilor. Acesta solicită parlamentarilor să sesizeze Consiliul Național al Audiovizualului.
Solicitarea urmează să fie discutată în comisie, fiind posibilă și audierea avocatului.
Cristian Pomohaci a fost caterisit în luna iulie, printr-o decizie a Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Decizia este definitivă şi executorie, dar poate fi atacată în termen de 15 zile la mitropolitul Ardealului, lucru pe care Pomohaci l-a și făcut.
Decizia Mitropoliei va fi anunțată săptămâna viitoare.(Antena 3)

Document declasificat după 27 de ani: Minerii, recompensați de MApN cu conserve, șosete și chiloți pentru că au ”restabilit ordinea” în Capitală
Un document uluitor a fost declasificat de Ministerul Apărării Naționale după mai bine de 27 de ani de la Mineriadă. Documentul, publicat de jurnaliștii de la Press One, arată că armata i-a hrănit şi îmbrăcat pe mineri după evenimentele din 13-15 iunie 1990. Cheltuielile Ministerului cu minerii s-au ridicat la peste 800 de mii de lei. După ce minerii au făcut curat în Piaţa Universităţii şi au eliberat centrul capitalei de aşa-numitele elemente fasciste, aceştia au primit o serie de recompense din partea MApN.Documentul, declasificat printr-o Hotărâre de Guvern, semnată de premierul Mihai Tudose și fostul ministru al Apărării Naționale Adrian Țuțuianu, arată că, în 1990, generalul-maior Ioniță Botoș i-a cerut prim adjunctului ministrului Apărării Naţionale, generalul Vasile Ionel, să aprobe darea la scădere a unor cantităţi de alimente şi obiecte de igienă oferite civililor care au participat la "restabilirea ordinei şi liniştei în capitala ţării între 14 şi 17 iunie 1990”, informează Press One. 
Astfel, în anexele adresei interne se arată că minerii au primit, printre altele, 5.484 de pâini, 4.200 de conserve cu carne de vită, 4.200 de conserve de porc şi 57 de kilograme de cârnăciori olteneşti.
De asemenea, MApN le-a mai oferit acestora aproape 1000 de salopete kaki, 950 de chiloţi sau 1400 de perechi de şosete.(B1 TV)

Procurorul Negulescu recunoaşte că a făcut dosare politice LA COMANDĂ. Mesaje de IUBIRE către Andreea Cosma
Dezvăluiri explozive despre Mircea Negulescu. După ce zilele trecute procurorul Mircea Negulescu, audiat ca martor în dosarul în care foşti şefi de poliţie şi parchet sunt acuzaţi că i-au furnizat lui Sebastian Ghiţă date dintr-un dosar al unor apropiaţi ai fostului preşedinte CJ Prahova, acesta le-a spus judecătorilor că a avut "discuţii particulare pe whatsapp" cu fiica acestuia. Miercuri, Lumea Justitie a publicat mai multe conversaţii pe Whatsapp între Andreea Cosma şi procurorul Negulescu, în care Negulescu recunoaşte că a făcut dosare politice la comandă. Mai mult, Negulescu îi marturiseşte acesteia că Mircea Cosma "este nevinovat" şi că "o să câştige la instanţă". Mai mult, cei doi făceau şi schimburi de SMS-uri de iubire. (Realitatea TV)

Zeci de persoane audiate în dosarul deschis unui important producător de dulciuri
În urma percheziţiilor pe care poliţiştii şi procurorii din Ploieşti le-au făcut, miercuri, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în care ar fi vizat şi producătorul de dulciuri Alka, 45 de persoane au fost convocate la audieri. Anchetatorii susţin că suspecţii ar fi folosit firme inactive la conducerea cărora au numit persoane cu situaţie materială precară, prin intermediul cărora au emis facturi fiscale fictive. Prejudiciul creat a fost stabilit la 20 de milioane de lei, alte 30 de milioane de lei făcând obiectul infracţiunii de spalare de bani.„În perioada 2014–2016, membrii grupării ar fi folosit în activitatea infracţională mai multe firme inactive, iar pentru a îngreuna tragerea la răspundere penală, ar fi numit ca administratorii de drept ai societăţilor controlate persoane cu situaţie materială precară şi fără pregătire în domeniu, în schimbul unor sume modice”, se arată în comunicatul Poliţiei Române.
Prin intermediul agenţilor economici controlaţi, cei în cauză ar fi emis numeroase facturi fiscale fictive pe numele unor firme interesate din ţară.
„Contravaloare acestora era ulterior achitată în întregime sau în parte, iar sumele obţinute ar fi fost redirecţionate către societăţile cu comportament inadecvat, retrase în numerar şi restituite plătitorilor, după reţinerea unui comision anterior negociat. În fapt, lucrările de construcţii sau serviciile de publicitate înscrise în facturile fiscale fictive nu ar fi fost efectuate sau ar fi fost efectuate în regie proprie ori «la negru» de către beneficiarii facturilor”, se mai arată în comunicat.(DIGI 24)