Publicat: 14 Aprilie, 2013 - 11:11

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală:

La mănăstire, domnule ministru!(Academia Catavencu)
Iubite domnule Eugen Nicolăescu (există, presupun, și cineva care vă iubește), dvs. știți ce se întâmplă în spitalele românești? Cred că nu. Dacă ați ști, v-ați da demisia din funcția de ministru și v-ați refugia într-o mănăstire, copleșit de rușine, ca prințesele de altădată care rămâneau gravide cu grădinarul castelului.

Am fost de curând internat într-un spital, pentru o intervenţie chirurgicală, și m-am gândit foarte des la dvs. Ceea ce am trăit acolo este de neuitat.

Bolnavii merg la toaletă cu capacul de WC în mână. La întoarcerea în salon îl iau din nou cu ei, ca să nu se fure, și îl ascund sub pat. Hârtia igienică nu rezistă nici ea mai mult de câteva minute, ceea ce are consecințe directe asupra culorii pereților cabinei.

Unii și-aduc de acasă și așternutul pentru pat, tacâmuri și veselă, mâncare, medicamente, seringi de unică folosință, tifon pentru bandaje. În curând își vor aduce și patul, și stativul pentru perfuzii, și asistenta medicală, și femeia de serviciu. Sunt antrenați pentru asta, întrucât încă de pe acum plătesc din banii lor asistenta medicală și femeia de serviciu pentru orice (chiar și pentru deschiderea ferestrei, dacă ei nu se pot da jos din pat).

 

Puiu Haşotti cere retragerea sprijinului pentru Remus Cernea. Motivul: reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex(Revista 22)

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că cere PSD Constanţa retragerea sprijinului politic acordat deputatului Remus Cernea, pentru iniţiativa acestuia privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex."Cer PSD Constanţa retragerea sprijinului politic acordat deputatului PSD Remus Cernea, pentru iniţiativa acestuia privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex", a declarat Haşotti.

Deputatul USL Remus Cernea vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, susţinând că acest model este aplicat în mai multe ţări europene.

"Eu susţin şi noi, Verzii, susţinem Drepturile Omului pentru toţi cetăţenii. Noi nu considerăm că anumiţi cetăţeni ar trebui discriminaţi în vreun fel pentru niciun motiv pentru că ar fi femei, pentru că ar aparţine unei minorităţi naţionale sau unei minorităţi sexuale. În Europa foarte multe ţări deja acceptă parteneriatele civile sau căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Eu am anunţat deja că am în vedere un proiect de lege care să reglementeze parteneriatul civil între persoanele heterosexuale sau persoane de acelaşi sex pe model francez. În Franţa, mai întâi acum cinci ani a fost adoptată legea privind parteneriatele civile, iar la începutul acestui an sau la sfârşitul anului trecut a fost adoptată legea privind drepturile persoanelor de acelaşi sex de a se căsători",a declarat Remus Cernea, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la cabinetul său parlamentar din municipiul Constanţa.

El a explicat că acest parteneriat civil ar fi un avantaj şi pentru persoanele heterosexuale care nu doresc oficializarea relaţiei lor, printre care dreptul unuia dintre parteneri de a-i lăsa celuilalt o moştenire după deces, nu ar mai putea fi atacat în instanţă de familie.

 

Oprescu vrea noi săli de concerte în Capitală şi renovarea Arenelor Romane şi a Teatrului Evreiesc(Ziarul de duminica)
Primarul general Sorin Oprescu a declarat, vineri, că Bucureştiul este vocea cea mai puternică în cultura românească şi că are în vedere trei proiecte "ambiţioase şi extrem de utile", respectiv realizarea unor noi săli de concerte şi renovarea Arenelelor Romane şi a Teatrului Evreiesc de Stat.

"Puţini dintre cetăţenii oraşului cunosc şi conştientizează faptul că Primăria Municipiului Bucureşti susţine financiar, coordonează şi administrează peste 26 de instituţii publice de cultură, din care 14 teatre şi trei muzee în care îşi desfăşoară activitatea prestigioşi intelectuali, elita de aur a acestei ţări", a declarat Oprescu, la conferinţa în care a prezentat "starea Bucureştiului" la cinci ani de la preluarea mandatului de primar general.

  Edilul a mai spus, cu aceeaşi ocazie, că după modernizarea şi extinderea Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", reabilitarea Teatrului de Vară, reamenajarea Sălii Studio a Teatrului Odeon, a sălii Centrului de Proiecte Culturale a Municipiului Bucuresti, a sălii Operei Comice pentru Copii şi, mai ales, a dării în folosinţă a noii săli de spectacol a Teatrului Excelsior, are în vedere alte trei proiecte "ambiţioase şi extrem de utile", care înnobilează valoarea culturală a oraşului.

  Astfel, Oprescu a precizat că municipalitatea va construi noi spaţii de concerte, respectiv "un complex cultural" cu o sală de concerte de 2.500 de locuri şi una cu 500 de locuri, pentru evenimente de anvergură mică.

  Spaţiul propus pentru amplasarea complexului se află pe esplanada din zona Piaţa Unirii. "Dorim demararea acestui proiect cel târziu în trimestrul I al anului 2014 şi finalizarea lui în semestrul I din 2016, valoarea estimată fiind de aproximativ 150-200 de milioane de euro", a precizat primarul general al Capitalei.

Un alt proiect are în vedere renovarea, modernizarea şi restaurarea complexului Arenele Romane, iar cel de-al treilea vizează reabilitarea şi modernizarea clădirii Teatrului Evreiesc de Stat.

  "Vizăm realizarea unui spaţiu cultural nou, modern, dotat la cel mai înalt nivel, cu o capacitate între 5.500 şi 8.000 de locuri şi scenă acoperită. Prin restaurare, dorim punerea în valoare a unei arhitecturi unice în zona Europei de Est. Debutul lucrării ar putea avea loc în semestrul II al anului 2014, cu finalizare în trimestrul IV din 2015 şi o valoare de aproximativ cinci milioane de euro", a spus Oprescu, despre proiectul ce vizează Arenele Romane.

 

Florentino Perez i-a găsit înlocuitor lui Mourinho » Care este primul transfer anunţat(Gazeta Sporturilor)
Vestea că Jose Mourinho are mari şanse să plece de la Real Madrid în această vară nu mai surprinde pe nimeni. Portughezului i s-a găsit deja şi un înlocuitor.


Spaniolii de la Sport.es anunţă că Florentino Perez a ajuns la un acord cu italianul Carlo Ancelotti pentru a-i lua locul lui "Mou" pe banca madrilenilor.

Aceeaşi sursă anunţă că preşedintele celor de la Real Madrid chiar i-a găsit şi un coleg în atac lui Cristiano Ronaldo pentru sezonul viitor. Edinson Cavani (26 de ani), atacantul celor de la Napoli pare a fi primul transfer al Realului din vară.

Uruguayanul a înscris 22 de goluri pentru Napoli în acest sezon din Serie A şi a fost de mai multe ori la un pas de a pleca de la echipa italiană.