15 Mai 2017 - 08:23

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală: 

Becali anunţă un nou antrenor la FCSB: Reghecampf cred că deja a semnat cu alt club, va veni Dică(Jurnalul Național)
Finanţatorul clubului de fotbal FCSB, Gigi Becali, a anunţat, duminică seara, la postul Digisport, că Nicolae Dică va fi noul antrenor al echipei în sezonul următor, precizând că, din punctul său de vedere, Laurenţiu Reghecampf a semnat deja cu un alt club unde va câştiga anual 4 milioane de euro."Suntem în stadiu avansat cu Nicolae Dică să vină. Laurenţiu Reghecampf mi-a spus că mâine vine să vorbească cu mine, că are ofertă de la alt club de 2,6 milioane de euro, plus bonusuri, şi ajunge la 4 milioane pe an. Şi mi-a zis că vrea să plece, dar să-i dau şi eu un sfat. Şi eu ce sfat îi pot da dacă sunt atâţia bani? După care m-am gândit la Dică, m-am întâlnit cu el, am vorbit în mare. El este de acord cu propunerea mea. Exclud varianta ca Reghecampf să mai rămână pentru că eu cred că el a semnat deja cu alt club, iar acum doar se alintă. Ne despărţim fără pretenţii de nicio parte. După ce reziliem, vine Dică", a spus Becali.Oficialul FCSB a menţionat că nu este o problemă faptul că Nicolae Dică nu deţine încă licenţa Pro: "Dică nu are licenţa Pro, dar se gândesc ei, rezolvă el cu MM (n.r. - directorul sportiv Mihai Stoica)".Gigi Becali a adăugat că prima sa opţiune de antrenor a fost Marius Şumudică, actualul antrenor al formaţiei Astra Giurgiu. "Cu Dan Petrescu nu am vorbit. Nu l-am ofertat nici pe Miriuţă. El e dinamovist. Dacă era după mine, eu l-aş fi pus pe Şumudică antrenor. Dar era prea mare riscul. Dar dacă era după mine îl puneam imediat pe Şumudică. Şi aşa e prea mare presiunea acum cu procesul la TAS. Dar după mine el era prima opţiune. Dacă el era acceptat de suporteri. Însă el a spus că are sânge vişiniu, eu ce să-i fac? Şumudică am înţeles că are o ofertă de la Craiova", a mai afirmat Becali.

 

ZF Cei mai mari jucători din economie – 2016. Retailul de medicamente are doi miliardari în lei, iar primii cinci jucători şi-au majorat vânzările cu 25%, la 6 miliarde de lei(Ziarul Financiar)
Catena (Anca Vlad), Sensiblu (grupul A&D Pharma) şi Dona (Eugen Banciu) sunt cele mai mari trei reţele de farmacii din România după cifra de afaceri din 2016, arată datele trimise de companii pentru Anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie, care va apărea pe piaţă în iunie.Primii cinci jucători din retailul farmaceutic au înregistrat anul trecut afaceri de 6 miliarde de lei, cu 25% mai mult decât în 2015, iar reţelele pe care le operează au ajuns aproape de 1.800 de unităţi, cu 300 mai mult faţă de anul anterior.Catena, liderul pieţei la fel ca şi anul trecut, şi Sensiblu, reţea din grupul A&D Pharma, şi-au majorat fiecare vânzările cu 40% anul trecut, în condiţiile extinderii reţelelor, dar şi a prezenţei în portofoliul din 2016 a medicamentului Viekirax, folosit în tratamentul fără interferon al hepatitei C, un medicament foarte scump.„Nu există altă posibilitate pentru a creşte businessul în afară de cumpărarea de farmacii. Farmaciile care nu mai pot supravieţui se mută în locuri cu mai mult trafic. Unele supravieţuiesc şi altele nu, iar atunci când nu supravieţuiesc încă mai găsesc cumpărători în rândurile lanţurilor mari”, a spus Robert Popescu, CEO al grupului A&D Pharma, din care fac parte distribuitorul Mediplus, dar şi lanţurile Sensiblu şi Punkt.Sensiblu a preluat anul trecut 78 de farmacii Polisano într-una dintre cele mai mari tranzacţii din piaţa farma în ultimii ani.
 

ARHIVA SIPA, elementul exploziv care a betonat BINOMUL SRI-DNA. Dovezi incredibile despre subteranele neştiute ale Justiţiei şi ROLUL UNOR NUME GRELE în OPERAȚIUNEA “NOI SUNTEM STATUL!”(Evenimentul Zilei)
Serialul „Noi suntem Statul!” continuă cu un nou episod, ce poate fi încadrat printre cele mai explozive de până acum. Natura informaţiilor şi dimensiunea unor evenimente care au atras nume grele din serviciile secrete lângă unele din lumea justiţiei, demască o realitate neagră: interese obscure, direcţionate de indivizi foarte influenţi şi care sunt convinşi că sunt deasupra oricăror legi. Punctul de pornire: ARHIVA SIPA. Această veritabilă Cutie a Pandorei a jucat şi încă mai joacă un rol foarte important pentru că are informaţii secrete grele, care sunt folosite într-un mod diabolic pentru a dezechilibra balanţa justiţiei şi, implicit, societatea românească. Efectele prezentate în episodul XV sunt devastatoare pentru noţiunea de stat democratic. Dovezile explozive care vor fi publicate luni în Evenimentul zilei (şi luni dimineaţa în ediţia online) arată până la ce nivel au ajuns tentaculele negre ale celor care sunt convinşi că ei sunt Statul.
 

Racheta nord-coreeană testată s-a prăbuşit în mare, la 100 de kilometri de oraşul rusesc Vladivostok. Rusia şi China, îngrijorate(Adevarul)
Autorităţile americane au calculat că racheta nord-coreeană s-a prăbuşit în Marea de Est (Marea Japoniei), la aproximativ 60 de mile (96 de kilometri) sud de zona oraşului Vladivostok, a declarat un oficial american pentru CNN. La Vladivostok se află şi baza principală a Flotei din Pacific a Rusiei.Racheta balistică lansată de forţele regimului de la Phenian nu a reprezentat o ameninţare pentru teritoriul Rusiei, a anunţat Ministerul rus al Apărării, deşi oficiali americani au afirmat că racheta s-ar fi prăbuşit în mare, la doar aproximativ 100 de kilometri de oraşul rus Vladivostok.    "Sistemele ruseşti de avertizare au detectat lansarea unei rachete balistice de pe teritoriul Coreei de Nord. Sistemele de avertizare au urmărit ţinta pe durata a 23 de minute, până la prăbuşirea acesteia în zona centrală a Mării Japoniei (la aproximativ 500 de kilometri de teritoriul Rusiei)", arată Ministerul Apărării de la Moscova.   "Acest test balistic nu a constituit un pericol pentru Federaţia Rusă", a precizat Ministerul Apărării, potrivit agenţiei de ştiri Tass.    Potrivit unor surse nipone, racheta a zburat circa 30 de minute, prăbuşindu-se în Marea de Est (Marea Japoniei), la o distanţă de aproximativ 700 de kilometri.   Dată fiind distanţa străbătută de rachetă, testul balistic pare să fi fost un succes, au declarat experţi sud-coreeni.   Noul preşedinte al Coreei de Sud, Moon Jae-In, a convocat urgent o reuniune extraordinară a Consiliului pentru Siguranţă Naţională pentru a discuta despre acest eveniment.   China, singurul aliat al Coreii de nord, a reafirmat că se opune testelor nord-coreene.   Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său chinez Hi Jinping s-au declarat îngrijoraţi de tensiunile din peninsula Coreea, după ce Coreea de nord a testat duminică un nou proiectil, se bănuieşte o rachetă balistică.   Putin se află la Beijing pentru un summit comercial iar purtătorul său de cuvânt a declarat că cei doi lideri au discutat în detaliu situaţia din penisula coreeană şi creşterea tensiunilor.

 

Cei mai mari investitori din România. Câţi bani au trimis anul trecut în ţară românii din străinătate(Gandul)
Românii din străinătate au trimis în ţară nu mai puţin de 3,5 miliarde de dolari în 2016, în creştere faţă de anul precedent.Într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, Massimo Canovi, Head of Southern Europe, MoneyGram arată că sumele care sunt trimise din România în alte ţări au început să se majoreze, semn că economia creşte, iar companiile angajează cetăţeni străini, în special din Orientul Îndepărtat. Pe de altă parte, în ţară intră sume tot mai mari dinspre nordul continentului, ceea ce înseamnă că românii care lucrau înainte în Italia şi Spania, s-au mutat în Marea Britanie, Norvegia şi Suedia.Un alt fenomen semnalat de Canovi este acela legat de transferul de bani în interiorul ţării, tot mai mulţi bucureşteni apelând la acest serviciu pentru a trimite bani în alte localităţi.Redăm interviul integral cu Massimo Canovi, Head of Southern Europe, MoneyGram:Reporter: Care sunt ţările de unde se trimit cele mai mari sume în România? Massimo Canovi: Am observat că sumele care înainte intrau în ţară din zona Europei de sud, acum vin dinspre nordul continentului. Astfel, românii care până acum munceau în Italia sau Spania s-au mutat în Marea Britanie sau în ţările nordice, cum ar fi Norvegia sau Suedia. Am văzut cum tranzacţiile au crescut simţitor din nordul Europei către România. Principalele ţări de unde sunt trimişi bani în România sunt Marea Britanie, Italia, Spania şi Germania.Care este valoarea medie pe tranzacţie?
Suma medie trimisă pe o tranzacţie este de 300 de euro. Acesta a scăzut faţă de anii trecuţi din cauza crizei. Însă, piaţa din România este într-o continua creştere.Care sunt ultimele date privind sume trimise din străinătate în România prin intermediu MoneyGram? Fiindcă suntem în mijlocul unei tranzacţii financiare nu putem furniza nici o informaţie financiară (not.red. Ant Financial, serviciul de plăţi online al companiei chineze de e-commerce Alibaba, va cumpăra furnizorul de servicii de transfer de bani MoneyGram pentru suma de 880 milioane1.2 miliarde de dolari, conform informaţiilor apărute în presă). Pot însă să vă spun că, din datele Băncii Mondiale în 2016, românii care lucrează în străinătate au trimis în ţară 3,5 miliarde de dolari, comparativ cu 2015 când în România au intrat 3,085 miliarde de dolari.

Format: 

Topic: