Share
19 Mai 2014 - 08:05

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală: 

Asigurările, sub lupa UE (JN)
În ultima jumătate de an, piaţa asigurărilor din România a părut desprinsă dintr-un scenariu de serial poliţist: descinderi a sute de procurori şi poliţişti la Omniasig, confiscarea şi verificarea a circa un milion de poliţe de asigurare, “decapitarea” conducerii Autorităţii de Supraveghere Fiscală şi arestarea fostului preşedinte Dan Radu Ruşanu şi a omului de afaceri Ilie Carabulea în dosarul ASF-Carpatica, scandal politic şi financiar de proporţii la Astra Asigurări, liderul pieţei, după ce ASF a decis intrarea în administrare specială a societăţii. 
Probelemele pieţei asigurărilor din România au ajuns în atenţia organizaţiilor europene. 

“ASF a informat Autoritatea Europeană de Supraveghere pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA) despre decizia din data de 18 februarie 2014 privind deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială pentru Astra SA. EIOPA apreciază că decizia ASF este în concordanţă cu obiectivul protejării asiguraţilor şi beneficiarilor de asigurări”, spune Daniel Dăianu, vicepreşedintele ASF. 

Business Magazin, în 2008 - Fabricile României sunt puse la pâmânt de dezvoltatorii imobiliari(ZF)
O industrie in declin, dominata de companii cu productie tot mai mica, marje de profit injumatatite si fara vreo perspectiva prea apropiata de a reveni pe fagasul normal, a ajuns sa genereze totusi milionari in euro. Mina de aur sunt insa nu tesaturile si hainele, ci terenurile pe care sunt amplasate fostele fabrici de textile si pe care proprietarii le-au vandut la preturi frumoase, profitand de cererea mare de terenuri din partea dezvoltatorilor imobiliari.

La 70 de ani, Paul Mircea Vasile, director si actionar majoritar al producatorului de tesaturi pentru casa Prodin, conduce o fabrica pe care a reusit s-o scoata dintr-un proces de faliment care a durat noua ani, din 1997 pana in 2006. “Ca sa rezistam am facut credite peste credite si la un moment dat am ajuns in situatia sa nu mai avem bani. Era simplu sa te imprumuti cand dobanda era 1-2%, dar intre timp s-au desteptat bancile si a inceput cresterea galopanta a dobanzilor, care au ajuns pana la 200%”, evoca directorul Prodin. La un moment dat a ajuns in proces cu Banca Comerciala Romana, dupa ce acumulase datorii de 2,5 milioane de dolari, cand tot rulajul fabricii in 1997 era de 3,5 milioane de dolari. Care a fost solutia salvatoare? “Terenul pe care produceam. Lichidatorul a vandut tot”, raspunde Vasile. Cei 17.000 de metri patrati ai fabricii Prodin, amplasata langa targul auto Vitan din Capitala, au fost vanduti cu peste cinci milioane de euro. Banii care au ramas dupa achitarea datoriilor au fost investiti in terenuri si intr-un nou sediu al firmei, intr-o zona periferica a Capitalei. “Cu circa un milion de euro am cumparat 10.000 mp, ne-am relocat productia si am luat utilaje mai performante. Si ca sa nu dam banii la banca, am facut si alte investitii imobiliare”, spune Mircea Vasile, fara sa intre in detalii.

PUMN ÎN GURA PRESEI. Ca să-și spele imaginea de apărător al Antenei 3, CNA minte reclamanții. Cum s-a transformat CNA în ”Secția de Cenzură a Partidului” și cine sunt POLITRUCII care fac asta(EVZ)
Instituția condusă de Laura Georgescu a dezinformat un cetățean că a amendat Antena 3 cu 70.000 de lei. Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), instituție ce a demonstrat cu vârf și îndesat că servește interesele actualilor guvernanți și a televiziunilor care îi susțin, este foarte preocupat ca imaginea sa să nu fie totuși afectată de această situație. Atât de preocupată încât minte, prin adrese oficiale, plătitorii de taxe. Deși este extrem de blândă cu Antena 3, CNA trimite celor care reclamă televiziunea familiei Voiculescu adrese prin care îi informează că, de fapt, Consiliul o sancționează drastic atunci când încalcă regulile deontologiei profesionale.
Campanie anti-Băsescu
Așa a fost mințit și C.B (la solicitarea acestuia am decis să păstrăm anonimatuln. red.). În data de 11 februarie 2014, el a trimis o sesizare la CNA, în care reclama Antena 3 pentru difuzarea unui spot din deja celebra campanie „Mandatele lui Băsescu, 10 ani de sclavie”. În cadrul acestei campanii, șeful statului a fost „gratulat” cu sintagmele „dictatorul, pe ultima sută de metri”, „comportament nazist”, „spălare de bani” sau „tatăl corupţilor din România”. C.B a considerat că aceste afirmații sunt defăimătoare.
Sesizarea a fost înregistrată la secretariatul CNA cu nr. 1860. Pe 27 februarie 2014, Consiliul a luat în discuție campania Antenei 3, dar nu a considerat necesară sancționarea postului familiei Voiculescu. Deși Narcisa Iorga a cerut acest lucru, majoritatea pro-guvernamentală din CNA s-a împotrivit. Cu toate acestea, C.B. a fost informat de CNA (vezi facsimil) că Antena 3 a primit o amendă record de ... 70.000 de lei. Fals, deoarece amenda a picat la vot.

Ce planuri au ruşii cu fostele combinate Mechel: Combinatul de Oţeluri Speciale de la Târgovişte va fuziona cu Industria Sârmei Câmpia Turzii (Adevarul)
Combinatele de la Târgovişte şi Câmpia Turzii vor fuziona, potrivit unui plan de reorganizare propus de creditorul principal, în vreme ce Fiscul va recupera doar o mică parte din datoriile la buget.Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte (COS), fostul Mechel, va fuziona cu Industria Sârmei Câmpia Turzii, potrivit planului de reorganizare înaintat de către Silnef SRL, cel mai mare creditor al companiei, cu 50,45% din creanţele de 505 milioane de lei asupra societăţii.   Planul respectiv a fost publicat săptămâna trecută pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti. COS Târgovişte şi Industria Sârmei Câmpia Turzii sunt controlate de către Invest Nikarom, companie cu sediul în Bucureşti, deţinută de către doi cetăţeni ruşi, Victor Chumakov şi Svetlana Chumakova. Invest Nikarom a cumpărat anul trecut cele cinci combinate Mechel din România cu 230 de lei.

TOPUL celor mai bine plătite LIMBI STRĂINE din call centerele din România. Ce trebuie să vorbeşti pentru un salariu net de 4.000 de lei pe lună (Gandul)
Cei care cunosc limbi „exotice” pot câştiga salarii foarte bune într-un call center din România. De multe ori, însă, astfel de angajaţi nu sunt disponibili în ţară şi trebuie aduşi din străinătate. Cea mai căutată limbă pe piaţa de call center din România este rusa, iar vorbitorii de farsi sunt cel mai bine plătiţi. Şi franceza este din nou la mare căutare. De cealaltă parte, cele mai mici salarii sunt oferite în call centerele care acoperă piaţa locală, unde este necesară doar limba română.Locurile de muncă din call centere sunt foarte căutate de români. Într-un top realizat de eJobs.ro, care descrie cele mai ofertante specializări din 2014, în fruntea clasamentului se află domeniul vânzărilor, cu aproape 5.000 de locuri de muncă la nivel naţional, urmat de call-center (relaţii cu clienţii), cu peste 3.600 de posturi scoase la bătaie.

În prima parte a acestui an, românii au trimis peste 45.000 de CV-uri pentru posturile din call centere disponibile pe eJobs. În acest moment, aproximativ 30.000 de persoane lucrează în România în call centere şi BPO (Business Process Outsourcing).

Gândul a vorbit cu mai mulţi reprezentanţi şi angajaţi din call centerele care activează pe piaţa românească, pentru a vedea care sunt cel mai bine plătite limbi străine din România.

În majoritatea call centerelor care oferă servicii pentru companii străine, limba engleza (scris şi vorbit) este probă eliminatorie pentru toţi candidaţii (cetăţeni români sau străini).

 

 

 

Format: 

Topic: