Publicat: 23 Ianuarie, 2012 - 07:37
Share

Jandarmeria – braţul înarmat al PDL (JN)
Cele mai grave momente din cronica protestelor din Piaţa Universităţii. Prima: mişcarea strategică a introducerii derbedeilor în Piaţă. A doua, în strânsă legătură cu prima: apariţia la Universitate şi apoi la sediul central al PDL, în Modrogan, a maiorului Iulian Gogu, şeful Serviciului cercetare-documentare din cadrul Direcţiei cercetare documentare şi combaterea faptelor antisociale, din Jandarmeria Municipiului Bucureşti. Direcţia are indicativul UM 0575 şi are sediul în Ilfov, pe Centură. Este proba că sub pretextul apărării manifestanţilor contra violenţelor, Jandarmeria a făcut jocul PDL-ului.

Vă reamintiţi. De-o parte, protestatarii îngroziţi, de cealaltă, jandarmii şi bătăuşii, într-o strategie inversă: de exacerbare a violenţelor pe un spaţiu cât mai mare, cu pierderi cât mai semnificative.


Televiziunile transmiteau un peisaj halucinant, protestatarii treceau pe planul secund, erau uitaţi, centrul Bucureştiului era pulverizat. Vedete erau haitele cu feţe acoperite de fulare, fugărite bezmetic dincolo de Piaţa Unirii. Acţiunea jandarmilor confirma teza PDL-ului: protestele erau violente. Coloana a 5-a îşi făcuse datoria. |n joia violenţelor, huliganii bine "susţinuţi“ creaseră panică şi diversiune. Puterii îi era frică de linişte.

 

 

Ford dă startul producţiei B-Max la Craiova cu maşini pentru teste. „Ne ţin în cursuri de dimineaţa până seara. În luna martie începem producţia în serie“ (ZF)
În septembrie 2007 planurile Ford indicau o producţie totală de 500.000 de maşini la finele lui 2011 şi cel puţin 5.000 de angajaţi, dacă nu chiar 7.000 de angajaţi. În realitate, americanii au produs 17.000 de utilitare şi mai puţin de 100 de maşini pentru teste din noul B-Max, în timp ce numărul angajaţilor a scăzut constant.


"Angajaţii uzinei vor începe efectiv să lucreze la producţia B-Max din lunile martie-aprilie, când va începe fabrica să producă maşini în serie. Acum stăm de dimineaţa până seara în cursuri de pregătire", a spus un salariat al uzinei Ford Craiova.

ZF a fost la Craiova pentru a lua de la faţa locului "pulsul" uzinei Ford Cra­io­va, fabrica unde, cu doi ani întârziere, în 2012 va începe pro­duc­ţia mono­vo­lu­mu­lui B-Max şi a mo­toru­lui Eco­Boost de 1,0 litri, cel mai avan­sat auto­mobil şi motor produse până acum în România.
În Craiova sunt două mari puncte de interes la început de 2012 -Electroputere Parc, un mall amenajat pe ce a fost odată una dintre puţinele fabrici de locomotive feroviare din Europa şi uzina Ford, care reprezintă şi principala sursă de noi locuri de muncă, alături de furnizorii instalaţi fie pe platforma industrială, fie în regiune.

În oraş cel mai mult se discută despre furnizorii Ford care au început să angajeze personal suplimentar, pe măsură ce momentul pornirii producţiei la uzină este tot mai aproape.

"Am auzit că doar cei care vor produce componente pentru Ford anga­jează acum. Toată lumea se intere­sează, dar la uzină încă nu s-a anunţat nimic", spune un taximetrist din Craiova.

 

A asistat la moartea fiicei sale fără să poată face nimic. Povestea tragică a morţii unui copil de 10 ani (RL)
Tatăl unei fetiţe în vârstă de 10 ani a asistat la cea mai sângeroasă şi şocantă scenă din viaţa sa, asistând neputincios la moartea copilului, potrivit Mediafax.
 

Tatăl fetiţei în vârstă de doar zece ani a asistat fără a putea face nimic la momentul în care copilul său a fost mâncat de un crocodil în Indonezia, scrie dailymail.co.uk.

Cei doi, alături de fratele fetei, vânau broaşte ţestoase într-o privincie indoneziană când fata, Juraida, a fost trasă în apă de un crocodil gigant de apă sărată.

Tatăl fetei şi fratele ei nu au putut face nimic pentru a o ajuta şi au asistat la moartea acesteia.

"Juraida a fost atacată când se afla la distanţă de jumătate de metru faţă de mal", a declarat un oficial indonezian.

Echipa de salvare sosită la faţa locului a găsit doar rochia fetei şi o fundă pentru păr.

Localnicii au declarat că au văzut crocodili stând la soare pe marginea râului cu câteva zile înaintea incidentului, iar luna trecută un alt copil a fost ucis de reptile.

Deşi în mod normal sunt raportate aproximativ două atacuri fatale pe an, în ultimii trei ani au avut loc numeroase atacuri în Sumatra, Borneo şi Myanmar.

 

Crima Luceştilor - o fată ucisă într-un accident rutier şi o familie batjocorită. "Răzvan Lucescu mi-a omorât fiica!" (EVZ)

SENZAȚIONAL. Răzvan Lucescu este acuzat că, în 1991, a accidentat mortal o fata de 23 de ani. Pentru a scăpa de închisoare, fiul lui "Il Luce" ar fi fugit de răspundere şi şi-ar fi pus, susţin martorii oculari, ale căror depoziţii n-au fost luate în calcul, soţia însărcinată la volan. Derularea cazului este halucinantă. Deşi este vorba despre un caz de omor din culpă, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale, fără ca măcar să se obosească la a mai comunica familiei îndoliate rezoluţia în baza căreia avocaţii părţii vătămate să poată face plângere! Procesul n-a existat, deşi vorbim despre o infracţiune gravă!

Familia victimei îl acuză pe Mircea Lucescu, la rândul lui implicat recent într-un accidente rutier, că a măsluit realitatea, pentru a-şi scoate fiul basma curată. Mărturia lui Lincu Miu (72 de ani) este tulburătoare, iar cazul are multe puncte comune cu cel al vatmanului pus pe nedrept sub acuzare de Mircea Lucescu. Şi atunci, şi acum, cel mic şi neajutorat a fost cel care a pătimit.

 

Casa Regală dojeneşte clasa politică (Adevarul)
După 10 zile de proteste în stradă ale românilor în care Casa Regală nu a exprimat niciun punct oficial de vedere, ieri a apărut primul comunicat de presă al Biroului de presă al instituţiei.


În document, Familia Regală transmite că urmăreşte cu profundă îngrijorare evenimentele, că este alături „sufleteşte" de protestatari şi şfichiuieşte de câteva ori întreaga clasă politică.

Mesajul de ieri nu este chiar primul semn al instituţiei legat de evenimentele de stradă. Sâmbătă, pe blogul Principelui Radu de România a apărut o ciudată opinie anonimă, semnată „M.P. (manifestant paşnic)".

Semnatarul povesteşte ce a pătimit la proteste şi cere Maiestaţii sale Regele Mihai şi Principesei Margareta „să susţină manifestările paşnice şi democratice". A doua zi, Familia Regală a transmis mesajul cu tentă de susţinere a participanţilor la mişcările de stradă.

 

Aghiotantul lui Năstase s-a înscris în PNL (Puterea)
A lucrat şase ani în imediata apropiere a premierului Năstase. Deţine un apartament lângă Arcul de Triumf, care aduce la mobilier cu celebrul imobil din Zambaccian. Astăzi este membru PNL şi face parte din echipa de organizare.

 

Marian Şopu, colonel în rezervă al SPP, a fost unul dintre cei mai informaţi oameni din România. În perioada 2000-2004, el a condus divizia de protecţie şi pază a SPP de la Guvernul României. A fost aghiotantul premierului de atunci şi a stat, practic, în imediata apropiere a lui Adrian Năstase de dimineaţă şi până seara, vreme de patru ani, la toate acţiunile publice şi nepublice ale liderului PSD. Un tip înalt (190 cm), cărunt, cu mustaţă şi cu o privire aprigă, Şopu a rămas în preajma fostului premier şi după 2004, vreme de doi ani, îndeplinind aceleaşi misiuni de pază şi protecţie, ştiut fiind faptul că un fost şef de Guvern se bucură de serviciile SPP încă doi ani după încetarea mandatului. În 2006, Marian Şopu a ieşit la pensie, fiind trecut în rezervă. „Am fost forţat, ca să zic aşa. A fost, dacă vreţi, o aluzie, că ar fi mai bine să ies la pensie. Şi am ieşit”, povesteşte Şopu pentru ziarul „Puterea”.

 A nins cu fulgere (Telegraf)
Cu aproape două luni întârziere, iarna şi-a intrat în drepturi şi la malul mării. Şi nu oricum. Sâmbătă a „turnat” lapoviţă şi a nins cu tunete şi fulgere, un fenomen pe care mai toţi cei chestionaţi au spus că nu l-au mai întâlnit vreodată. Furtuna de zăpadă a lăsat fără curent electric şi, implicit, fără apă, zeci de localităţi din judeţ, unele chiar şi pentru 24 de ore. Dacă echipele de intervenţie ale ENEL au fost puse în genunchi, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu drumarii. În tot judeţul se circula aseară în condiţii de iarnă. În municipiul Constanţa, acţiunea cu „sărăriţele” pe timp de noapte şi cu plugurile pe timp de zi a făcut ca pe arterele principale de circulaţie să nu fie nicio problemă din punct de vedere al traficului rutier. Autorităţile fac apel la conducătorii auto să parcheze maşinile în aşa fel încât să nu încurce intervenţia autoutilitarelor de deszăpezire.

 

Românii care lucrează în Spania „se scuză” faţă de guvernanţii de la Bucureşti:
„Nu trimitem cât furaţi!” (Azi)

Nici românii din străinătate nu renunţă la manifestaţiile de solidaritate cu protestatarii din ţară. După Londra, Viena şi Lisabona, sâmbătă au preluat ştafeta comunităţile româneşti din Spania şi Franţa.

Organizatorii mitingului de la Madrid au obţinut autorizaţie pentru doar 60 de minute, timp în care s-au asigurat că punctul lor de vedere va fi auzit şi la Bucureşti.

“Noi urmărim cu mare atenţie ce se întâmplă în România. De-asta şi astăzi am ieşit să facem această manifestaţie de susţinere“, a declarat Marius Sârbu, organizatorul mitingului. „Avem programat să solicităm autorizaţie şi pentru ziua de miercuri şi sâmbata care vine. Mesajul nostru a fost destul de clar: vă rugăm să ne scuzaţi, nu trimitem cât furaţi!“, a mai spus Sârbu.

La Strasbourg, în Franţa, în faţa consulatului ţării noastre s-au adunat 40 de români. La plecare au promis că vor reveni şi săptămâna aceasta.

„Am vrut în primul rând să transmitem un mesaj comun şi să aratăm că suntem civilizaţi şi că cei care au protestat în România sunt la fel ca noi“, a declarat Oana Niculescu, organizatorul mitingului la Strasbourg.