Publicat: 28 Martie, 2012 - 07:21

Anonymous: pe 31 martie, INCHIDEM INTERNETUL. De ce ESTE POSIBIL aşa ceva (JN)
Prorocitorii sfârşitului lumii, cu diversele sale termene, nu au câştigat niciodată prozeliţi în rândul oamenilor de ştiinţă. Însă un alt fel de sfârşit al lumii, aşa cum o ştim, s-ar putea produce mai curând de cât ne-am fi aşteptat.
 
Gruparea Anonymous a lansat, recent, o ameninţare uimitoare: pe 31 martie 2012, vom închide întregul internet. Hackerii grupării au dat chiar indicii despre cum vor realiza operaţiunea „Blackout” (Stingerea): prin dezactivarea marilor servere DNS (de la Domain Name Service – Serviciul Numelor de Domenii de Internet).

 

Cea mai misterioasă privatizare a primăverii. Guvernul nu ştie şi spune că nici nu-i pasă cine este în spatele cumpărătorului Cupru Min (ZF)
De două zile mediul de afaceri din România se întreabă cine este în spatele unei mici firme canadiene, cu afaceri de 3 mil. euro, care spune că va plăti 200 mil. euro pentru Cupru Min.
 

"Treaba OPSPI (Oficiul de Privatizare din cadrul Ministerului Economiei - n. red.) în ceea ce priveşte analiza aces­tei companii s-a finalizat când am aflat că Roman Cooper este controlată de Bayfront. Cine este în spatele Bayfront noi nu ştim. Nu suntem un serviciu de informaţii secret, dar dacă era ceva suspect am fi fost informaţi", a spus ieri nonşalant Florin Vlădan, şeful OPSPI.
 
Bayfront Capital Partners, un butic de investiţii cu câteva birouri închiriate, a preluat cel mai mare producător de cupru din România, cu rezerve evaluate în prezent la 5,6 miliarde de euro (7,5 mld. dolari) în urma unei tranzacţii de 200,8 mil. euro. Aceasta este cea mai mare privatizare de la vânzarea distribuitorului de energie Enel încoace.
 
Roman Copper Corp, o companie din Toronto (Canada) înfiinţată în noiembrie 2011 de către "buticul" de investiţii Bayfront Capital Partners din aceeaşi localitate, a câştigat licitaţia des­fă­şurată de stat pentru privatizarea Cupru Min Abrud şi a plătit pentru pachetul de 100% din acţiunile producătorului de cupru suma de 200,8 mil. euro, de 3,5 ori mai mult decât preţul de pornire al licitaţiei, de 57,4 mil. euro.

 

Pentagonul va susţine extinderea sistemului de apărare antirachetă israelian (RL)
Pentagonul şi-a anunţat marţi intenţia de a solicita fonduri pentru a sprijini expansiunea sistemului de apărare antirachetă israelian "Iron Dome" (Domul de Fier) al cărui obiectiv este, printre altele, de a neutraliza rachetele lansate din Gaza.

Statele Unite au cheltuit aproximativ 204 milioane de dolari în cursul anului 2011 pentru dezvoltarea acestui sistem, iar Pentagonul nu a precizat marţi ce nivel de finanţare va solicita Congresului pentru instalaţiile suplimentare.

"Departamentul Apărării a discutat cu guvernul israelian sprijinul american pentru achiziţia unor noi baterii «Iron Dome» şi intenţionează să solicite Congresului o finanţare adecvată în funcţie de nevoile Israelului şi de capacităţile sale de producţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului George Little într-un comunicat.


 

Înghesuială pentru un loc de muncă la fabrica Ford (Adevarul)
Peste 400 de persoane şi-au depus ieri CV-urile la firma care recrutează personal pentru Ford.


Oamenii care şi-au depus dosarul speră să ocupe unul dintre cele 500 de locuri puse la bătaie de uzina de la Craiova.

„Eu am lucrat ca şi mecanic la CFR mai bine de 20 de ani, dar am fost disponibilizat în urmă cu doi ani. Ştiu că sunt foarte mulţi candidaţi pe un loc, dar am zis să îmi încerc norocul. Dacă stau acasă, ce fac? Am facturi de plătit şi o familie de întreţinut. Nu ştiu care sunt criteriile de selecţie. Am auzit doar că se fac angajări. Dacă reuşesc să trec de primul interviu, este bine", a spus Ilie Dumitru.

 

"Statul poliţienesc", spaima lui Frunzăverde (EVZ)
"Ideologul" trecerii PDL de pe culoarul social-democrat pe cel al dreptei populare a demisionat din partid şi va candida pentru stânga, susţinut de USL.

În noiembrie 2010, prim-vice­preşedintele PDL Frunzăverde declara că România riscă să se transforme într-un stat poliţienesc. Afirmaţia de atunci a fost reluată ieri, în sensul că România a devenit, între timp, stat poliţienesc.

Despre preşedintele CJ Caraş Severin s-a spus că este bun prieten cu Marian Mihăilă, fost ofiţer SIE. Cu o zi înainte de a lua 50.000 de euro mită din Serbia pentru fostul judecător Cătălin Nicolae Şerban de la Curtea de Apel Timişoara, Iacob Chişărău, directorul Moldomin, s-a întâlnit cu Mihăilă, întâlnire monitorizată de SRI. Cel din urmă este ofi­ţer în rezervă al SIE, actualmente preşedinte al Senatului Universităţii "Eftimie Murgu" din Reşiţa.

 

Conducerea Portului pune pumnul în gură protestelor (Telegraf)
„Răscoala” împotriva directorului Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Constanţa (CNAPMC), Aurelian Popa, continuă. Potrivit oamenilor, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Port a fost citată, azi, la ora 12.00, la Tribunal după ce Popa a cerut, în Instanţă, oprirea protestelor. „Are tot dreptul să ceară stoparea pichetărilor sediului şi asta pentru că se teme. Se teme că nu îşi va mai putea face şmecheriile. Este deranjat că nu va putea, pe şest, privatiza energia în Port şi îşi va pierde afacerile „în concubinaj” cu directorul de la Minmetal”, a declarat unul dintre sindicalişti. Dacă Instanţa îi va da câştig de cauză directorului CNAPMC şi va decide oprirea pichetărilor, sindicaliştii sunt decişi să blocheze activitatea portuară. Vor intra în grevă generală.

 Sindicaliştii continuă seria acuzaţiilor la adresa lui Popa. De data aceasta, ei scot în evidenţă achitarea unor sume mari de bani în conturile unor case de avocatură, în condiţiile în care CNAPMC are un departament juridic. Iată ce posta pe site-ul nostru, www.telegrafonline.ro, unul dintre sindicalişti: „O afacere extrem de bănoasă a fost pusă la cale pentru căpuşarea CNAPMC. Metoda consultanţei prin casele de avocaţi a început în perioada directoratului anterior, deşi Compania dispunea/dispune de serviciu juridic de specialitate. Voi da câte un exemplu, din lipsă de spaţiu: A) Plăţi către casa de avocaţi Gherbovan Silinescu: OP nr.32785/09.03.2011, cu suma de 78.735,66 lei”. De asemenea, se arată că CNAPMC a virat în contul casei de avocaţi Banu Răclaru şi Nasta suma de peste 64.000 lei, la 19 octombrie 2011, iar în conturile casei Frunză şi Carmen, 24.557,43 lei. „Procedura este simplă: casa de avocaţi trimite materiale copy/paste, acestea sunt trimise la serviciile de specialitate de directorul Mihaela Vasile, pentru a fi prelucrate, apoi, fuguţa cu materialele din nou la avocaţi, care le dau o formă şi gata! Factură, ordin de plată! Aceste plăţi sunt ilegale”, menţionează cititorul nostru.

Găuri în barca puterii (Azi)
Val de demisii în PDL. Prim-vicepreşedintele partidului de guvernământ, Sorin Frunzăverde, a anunţat, ieri, că părăseşte PDL pentru a se înscrie în PNL.

 Demisia lui Frunzăverde vine după ce, tot ieri, primarul Slatinei şi preşedintele PDL Olt, Darius Vâlcov, a anunţat că părăseşte PDL, cu speranţa că gestul său va fi „o palmă pe obrazul unui partid mincinos“.

Vicepreşedinţii PNL Mihai Voicu şi Dan Radu Ruşanu au anunţat, într-o conferinţă de presă, că organizaţia USL Caraş-Severin îl va propune şi susţine la şefia Consiliului Judeţean pe actualul preşedinte al CJ Sorin Frunzăverde. Ruşanu a precizat că Sorin Frunzăverde urmează să facă o declaraţie lămuritoare în cursul zilei de azi.

Deputatul PNL Mihai Voicu, purtător de cuvânt al partidului, a dezvăluit cum s-au purtat negocierile, menţionând că atât el, cât şi Ruşanu au purtat câteva ore de negocieri cu fostul prim-vicepreşedinte PDL, la finalul cărora acesta „a agreat“ să părăsească PDL.