Share
2 Iun 2014 - 08:05

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală: 

Ponta: N-aş paria foarte mult că, până la urmă, va rămâne dl Iohannis candidat(JN)
În cadrul unei intervenţii telefonice la un post  TV, premierul Victor Ponta nu s-a arătat foarte convins de ideea că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, va rămâne candidat la prezidenţiale.
'N-aş paria foarte mult că până la urmă va rămâne domnul Iohannis candidat. (...) În acele laboratoare se testează persoane. Cu cât persoana este mai puţin puternică din punct de vedere politic cu atât este mai de dorit. Eu nu sunt bun din punctul de vedere al unor structuri pentru preşedinte, pentru că sunt preşedintele celui mai mare partid, sunt prim-ministru. Domnul Antonescu are o activitate politică şi un partid, al doilea partid al ţării, atunci trebuie găsit un preşedinte care să nu aibă niciun fel de rădăcini, niciun fel de sprijin', a spus duminică Ponta, la România TV.

Potrivit acestuia, din punct de vedere politic, Iohannis nu are o bază comparabilă cu a sa ori cu a lui Crin Antonescu.
'Din punct de vedere politic, domnul Iohannis, care în 2012 a candidat contra USL şi l-am bătut, care este membru în partid de un an, mai puţin, pe care tocmai l-am bătut la europarlamentare în Sibiu, sigur că nu are o bază politică comparabilă cu a mea sau a domnului Antonescu. Un om creat în laborator nu poate să obţină voturi. Traian Băsescu nu a fost creat în laborator, el doar s-a lipit de vechile structuri ale securităţii, dar el era un om crescut pe vapor, pe stradă', a afirmat prim-ministrul.

Parcarea şi taxiul intră în meniul plăţilor cu mobilul(ZF)
Compania britanică PayPoint, care obţine anual venituri de peste 30 mil. euro în România operând o reţea de peste 8.000 de terminale la care se pot plăti cu numerar diferite facturi, are în plan să îşi extindă operaţiunile pe plan local cu noi servicii de procesare a plăţilor în mediul online şi mobil (de pe smartphone-uri) ca urmare a fuziunii la nivel de grup a diviziilor PayPoint.net, PayByPhone şi a achiziţiei companiei Adaptis - specializată în procesarea plăţilor din domeniul transportului.

Compania va intra astfel în competiţie cu ceilalţi jucători din domeniu, precum PayU sau Netopia MobilPay.

„Intrarea pe segmentul plăţilor online şi mobile reprezintă în mod cert una din priorităţi în viitorul apropiat, domenii în care ne vom face simţită prezenţa, dat fiind şi portofoliul modalităţilor de plată disponibile la nivelul grupului“, a declarat Mu­gur Dogariu, managing director PayPoint România. 

Plăţile mobile vor fi disponibile prin intermediul unei aplicaţii instalate pe smartphone-uri şi ar putea fi utilizate, spre exemplu, de furnizorii de servicii de parcare sau taxi. „Plata parcării şi a taxiului ar fi doar începutul. Închirierea unei biciclete ar putea intra de asemenea în această categorie. Practic, orice se potriveşte acestei sfere de utilizare poate reprezenta o categorie de plăţi mobile“, a explicat Dogariu.

Kovesi, despre atacul baronilor la adresa DNA: Cu cât este supărarea mai mare, cu atât înseamnă că ne facem treaba mai bine. Nu suntem descurajaţi de declaraţiile politicienilor(EVZ)
Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a fost invitata jurnalistei Sorina Matei, la "Actualitatea Românească” de pe B1 TV. Kovesi a vorbit despre modul în care încalcă legea baronii locali şi despre atacul acestora la adresa DNA. "Baronii se gândesc că nu pot fi prinși, că sunt mai inventivi sau mai deștepți decât procurorii", a declarat Laura Codruţa Kovesi, subliniind că declaraţiile politicienilor sunt o ameninţare reală pentru stabilitatea şi independenţa instituţiei.

Principalele declaraţii:
Avem tipoligii pe care le-am stabilit în cazul anchetelor efectuate, tipologii pentru persoane care ocupă funcţii în administraţia locală: luare de mită, abuz în serviciu, când anumite contracte erau date în mod preferenţial unor rude sau promisiuni de intervenţie la diverse persoane pentru modificarea legislaţiei sau pentru a numi anumite persoane.

Resursa financiară a fost direcţionată spre teritoriu, iar persoanele acestea aveau acces la sume din bugetul de stat.

Aş împărţi oamenii în două categorii: cei care au prins curaj şi s-au prezentat la DNA pentru a face denunţuri şi a doua categorie, a celor pe care îi cercetăm. Uneori, deşi sunt puşi în gardă, ei comit în continuare aceste fapte.

Declaraţiile acestor baroni sunt o ameninţare reală pentru stabilitatea şi independenţa instituţiei. Cine este nemulţumit de activitatea noastră, poate sesiza CSM. Cred că există două caracteristici ale activităţii noastre: profesionalismul şi cooperarea cu alte instituţii

Simplul fapt că suntem eficienţi în aceste anchete nu ar trebui să ducă la concluzia că ar trebui să ne desfinţăm. Baronii se gândesc că nu pot fi prinși, că sunt mai inventivi sau mai deștepți decât procuroii și iată că nu este așa.

Un plan bine ticluit: cum a predat Crin Antonescu puterea în PNL. Postul de prim-vicepreşedinte, miza viitorului congres(Adevarul)
Renunţarea lui Crin Antonescu la statutul de prezidenţiabil pare a fi ultima etapă dintr-o strategie în cinci paşi de transfer de putere, care a mai inclus ieşirea de la guvernare, demisia din fruntea Senatului şi demisia din fruntea PNL.
Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a ieşit sâmbătă într-o conferinţă de presă, anunţată cu doar doar două ore înainte, şi a declarat că abandonează cursa prezidenţială. Antonescu şi-a motivat gestul, scurt, invocând urgentarea procedurilor de unificare a dreptei care să nominalizeze un prezidenţiabil unic. „Conştient că este întru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei să facă paşi cât mai concreţi înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României şi de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ceea ce înseamnă forţă politică de dreapta“, a fost anunţul neaşteptat al lui Crin Antonescu.

Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri, investeşte în tineri şi istorie(Gandul)
Liviu Tudor, preşedintele Genesis Development şi cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, şi-a făcut un scop din restaurarea valorilor patrimoniale, precum şi din formarea tinerei generaţii. În acest sens, Liviu Tudor, antreprenor cu 24 de ani de experienţă de business pe piaţa locală, s-a implicat activ în proiecte de responsabilitate socială, prin Fundaţia Tudor pe care o patronează, precum şi prin construirea celui mai mare campus privat din România, West Gate Studios.

„Suntem în pragul unor dezvoltări importante, iar în următorii ani, lucruri spectaculoase se vor întâmpla în această ţară. Tocmai pentru că suntem implicaţi atât de activ în zona de business,    „ am simţit, împreună cu echipa mea, că trebuie să ajutăm la dezvoltarea generaţiei următoare”, explică Liviu Tudor, proprietarul parcurilor de birouri Novo Park şi West Gate, decizia de a construi West Gate Studios.

În cadrul primului campus privat din România este încurajat voluntariatul, implicarea în activităţi adminstrative şi culturale care permit dezvoltarea personală, schimbul de idei şi acumularea de experienţe importante pentru viitorul tinerilor. În plus, amplasarea complexului în imediata apropiere a parcului de birouri cu acelaşi nume, poziţionează studenţii chiar lângă cele mai importante companii multinaţionale prezente în România, printre care Societe Generale, Ericsson sau Siemens.

Format: 

Topic: