30 Apr 2018 - 08:26

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală: 

Premierul Israelului: Și alte țări urmează pașii SUA care și-a relocat ambasada(Jurnalul Național)
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a mulțumit administrației Trump pentru relocarea ambasadei la Ierusalim și  a adăugat ,,că alte țări urmează pașii Statelor Unite”. Premierul a făcut aceată declaratie în ședința de duminică a guvernului, înainte cu câteva ore de sosirea în Israel a noului secretar de stat Mike Pompeo. În timpul vizitei din această săptămână a premierului român și a președintelui Camerei Deputaților în Israel, PREȘEDINTELE ACESTEI ȚĂRI ȘI-A EXPRIMAT SATISFACȚIA PENTRU DECIZIA GUVERNULUI DE A ANALIZA MUTAREA AMBASADEI  LA IERUSALIM. Președintele Iohannis este împotriva acestei acțiuni declanșate de guvern. Pompeo a început un turneu diplomatic care cuprinde vizite în Arabia Saudită, Israel și Iordania, pentru a marca ,,un front” al adversarilor cei mai duri ai Iranului, notează publicația de limba engleză Times of Israel.

 

De ce Iohannis a băgat Banca Naţională în războiul lui cu Liviu Dragnea şi PSD? De ce preşedintele îl forţează pe Isărescu să îi devină aliat? Dragnea vrea să pună în discuţie şi să voteze mai devreme noua conducere a BNR, când pentru prima dată ar fi liberă poziţia de guvernator(Ziarul Financiar)
Înainte să ceară public demisia premierului Viorica Dăncilă (vineri la ora 11.06), preşedintele României Klaus Iohannis a aruncat Banca Naţională în lupta lui cu PSD şi cu Liviu Dragnea.
PSD pune sub semnul întrebării şi destabilizează independenţa Băncii Naţionale, BNR nu poate fi acaparată politic de PSD, a spus Iohannis în preambulul cererii de demisie a premierului, o solicitare fără precedent.
Oficial, supărarea preşedintelui României a pornit de la faptul că vineri, la ora 11, i-a dat întâlnire la Palatul Cotroceni premierului Viorica Dăncilă, iar aceasta, enervată de această solicitare (Nu suntem la şcoală) a declinat în ultimul moment întâlnirea.
Pe lista de discuţii era medierea unui conflict între Guvern şi BNR şi plecarea premierului în Israel, alături de Liviu Dragnea, fără a avea un mandat de discuţie pe politică externă, care este prerogativa preşedintelui, plus disputa extrem de controversată pe tema mutării ambasadei României în Israel la Ierusalim.

 

Ce se întâmplă cu VÂRSTA de PENSIONARE. Toată Europa o MĂREȘTE. Anunțul ministrului Muncii(Evenimentul Zilei)
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut un anunț extrem de important legat de vârsta de pensionare. În condițiile în care în toată Uniunea Europeană vârsta la care se iese din activitate crește, în România s-a luat o decizie incredibilă.    Din biroul ei, ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit „face to face” cu Victor Ciutacu, pentru România TV, despre viitoarea Lege a pensiilor, care e... aproape gata. „Din punctul nostru de vedere este actul final, dar până nu-și dau OK-ul celor de la Finanțe, nu putem să o dăm. (...) Am făcut simulări pe peste zece mii de pensii (...) Impactul bugetar (al aplicării viitoare legi a pensiilor n.r.) va fi foarte mare”, a spus Olguța Vasilescu. Ea a refuzat, însă, să o prezinte public. „Deocamdată nu o să o prezint, pentru că am făcut greșeala să prezint niște simulări pe Legea salarizării, draftul pe care-l aveam eu, la Muncă, și pe urmă au venit Finanțele și au ajustat”, a explicat Vasilescu. Ea a dat asigurări că noua Lege a pensiilor „va fi gata în această sesiune parlamentară”, adică va fi votată promulgată și intrată în vigoare până în iulie. Ea a dat asigurări că noua Lege a pensiilor „va fi gata în această sesiune parlamentară”, adică va fi votată promulgată și intrată în vigoare până în iulie. Lia Olguța Vasilescu a arătat că prioritățile Ministerului Muncii în această seisune parlamentară, stabilite la începutul anului de șeful partidului și șeful Guvernului, sunt: Legea pensiilor, legea adopțiilor și legea privind persoanele cu dizabilități. La noua Lege a pensiilor, Olguța Vasilescu spune că a cerut ajutorul unor specialiști. „În afară de specialiștii de la Casa Națională de Pensii care au lucrat la această lege (...) am lucrat și cu profesori de dreptul muncii, profesori universitari foarte buni. (...) Am stabilit că imediat după 1 mai vom mai avea o rundă de discuții ca să stabilim împreună varianta finală, dar acestea sunt lucruri punctale care nu vor schimba esența legii”.

Ce manevre folosesc clienţii fără bani în cluburile de fiţe pentru a părea bogaţi. „A venit unul şi-mi arăta cu cheia de la maşină ce băutură vrea“(Adevarul)
O serie de trucuri sunt folosite de cei care vor să se numere printre clienţii cluburilor de fiţe, deşi nu au bani pentru a face regulat consumaţie. În primul rând, încălzirea se face dinainte de a ieşi în club. Câteva pahare de băutură te aduc într-o stare euforică, numai bună de distracţie, de la care nu trebuie să mai consumi mult - nici alcool, deci nici bani. În club, un truc des folosit este să comanzi o băutură ieftină de care să tragi toată noaptea. Sau o băutură ieftină, de exemplu un Prosecco oarecare, care să-ţi fie adusă la masă cu artificii, ca să fie considerată scumpă; asta se obţine cu un bacşiş strecurat personalului. Pentru o comandă mai consistentă, băutura îţi este livrată la masă - la cerere - cu roaba plină de gheaţă, pe post de frapieră.  Şampania festivă poate fi şi închiriată, tot cu un bacşiş lăsat barmanului şi/sau ospătarului. Contează momentul aducerii sticlei cu artificii, lumea filmează, pui pe Facebook, faci un selfie, apoi o laşi „la rece“, iar lumea din jur nu mai ştie ce bei, de fapt. După ce termini sticla de băutură, să zicem de apă, conţinutul poate fi înlocuit de apa luată de la robinetul de la baie - San Robineto, cum este numită în argoul de club. Nimeni nu ştie că acolo nu e Evian sau Perrier. Tot pentru imagine, băieţii cumpără de la ateliere de brichete şi chei, brelocuri cu marca Audi, Mercedes, BMW, Porsche etc. Pus pe masă la vedere sau învârtit în degete, brelocul „de firmă“ poate arăta că eşti proprietarul unui bolid, deşi nu vei putea conduce pe nimeni acasă cu o astfel de maşină. „A venit unul şi-mi arăta cu cheia de la maşină ce băutură vrea. Mi-a zis: ‚Dă-mi un ZUP’. Un ce? Voia să bea 7Up. Pun pariu că amărăşteanul avea stomacul gol şi pleca acasă cu metroul, la 5 dimineaţa. Dar îmi flutura mie cheia sub nas“, relatează un barman dintr-un club de fiţe bucureştean. Face impresie şi scuza că ai maşina în service, iar reprezentanţa auto ţi-a dat o maşină „mai slabă“ pentru uz temporar, pentru că n-aveau alta ca a ta. Negocierile de afaceri imaginare în care se aduc în discuţie sume cu multe zerouri se poartă la telefon.  Maşini scumpe obişnuiau să-şi cumpere şi cei care lucrau într-un club de top, numai din bacşişuri. „Se lăsa şpagă la greu, adunai mii de euro. Acum, de când a intrat ANAF-ul peste noi, nu mai e ca înainte“, regretă barmanul. ANAF-ul a fost prezent pe litoral în fiecare zi din minivacanţa de 1 Mai, de la Mamaia Nord la Vama Veche. Din estimările mondenilor autohtoni, 1% din clientelă îl reprezintă străinii cu bani în căutare de locuri noi, exotice şi senzaţii tari. Pentru ei contează mai mult afterparty-ul, petrecerea privată de după petrecerea din club, aşa-intitulatele „petreceri exclusiviste“. „Sunt cu de toate, ca şaorma. Străinii cu bani consumă dublu cât tot restul clienţilor care vor să apară şi ei în poze“, spune un obişnuit al cluburilor de noapte, unde o Cola mică de 0,33 ml costă 15 lei minimum, iar o şampanie are un preţ minim de 500 lei.

 

Litoralul, luat cu asalt de 1 Mai. Cât costă cel mai scump sejur la mare(Gandul)
Pe litoralul românesc cele mai ieftine oferte pentru minivacanţa de 1 Mai pornesc de la 60 de lei/persoană. Cei cu dare de mână au putut alege camere care costă şi 3.000 de lei. Pe litoralul românesc cele mai ieftine oferte pentru minivacanţa de 1 Mai pornesc de la aproximativ 60 de lei/ persoană/ noapte, cazare fără mic dejun, la o pensiune din Eforie sau Costineşti. La hotelurile de două şi trei stele, preţurile încep de la 100 - 150 lei/ persoană/ noapte în Eforie, Neptun ori Mamaia, preţuri ce pot include mic dejun sau chiar demi-pensiune. Tot pentru 100 de lei de persoană pe noapte poate fi închiriat un apartament în Constanţa sau în nordul staţiunii Mamaia, dar preţul acoperă numai chiria, fără să includă vreo masă. La hotelurile de patru stele, costurile pentru o noapte de cazare pentru o persoană pleacă de la 190 - 200 de lei, iar la cele de cinci stele, de la 250 de lei/ persoană/ noapte, preţurile fiind similare cu cele din ultimii doi ani.
”Tarifele sunt convenabile şi la fel cu cele din anii anteriori. Spre exemplu, la un hotel de trei stele, cu mic dejun, preţul pleacă de pe la 150 de lei, iar la hotelurile mai dotate poate să ajungă undeva la 450 de lei. Cam astea sunt tarifele pentru o cameră, în funcţie de dotările hoteliere şi de gradul de clasificare a hotelului respectiv”, a precizat preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală. Pentru că ziua de 1 Mai cade marţi, hotelierii de pe litoral au pregătit pachete pentru trei sau patru nopţi de cazare. Deşi preţurile acestora pot ajunge şi chiar depăşi, în Mamaia, 2.800 - 3.000 de lei/ cameră pentru un sejur ce începe vineri şi se termină marţi, hotelierii spun că aproape toate locurile au fost ocupate. Şi în sudul litoralului, în staţiunile Costineşti sau Vama Veche, au fost ocupate aproape toate locurile de cazare. În vilele şi pensiunile de aici ofertele pentru o noapte de cazare au fost cuprinse între 60 - 75 de lei şi 300 de lei/ cameră.
 

Format: 

Topic: